Hoppsan, jag fick ett sms av min vän i Sverige som påminde om Valborgsmässoafton, det hanns inte med i år…men vad gör väl det? Det kommer ju ett nytt tillfälle nästa år. Här var det som vanligt full fart på redaktionen och Valborg fick symboliskt firas med en brasa i öppna spisen på kvällen i stället för traditionsenligt.

Att fira att vårens ankomst är en väldigt trevlig tradition som får återupptas nästa år.

Av EvaLotta Pettersson, chefredaktör. evalotta@svenskamagasinet.nu. Tlf +34 637 559 039

Ja äntligen börjar det bli riktigt varmt och skönt igen, visst är det härligt. Maj lovar oss år efter år en härlig sommar, planerna för sommarens alla trevligheter tar fart och i år slår löftena och förväntningarna rekord för mig och min familj. Min älskade brorsdotter ska gifta sig och vi som bor utomlands ska få umgås med släkt och vänner i dagarna tre då bröllopet ståndar. Årets höjdpunkt tror jag att det blir!

Annons

En höjdpunkt är också jordgubbstiden varje år för mig, och vi frossar här hemma just nu. De smakar fantastiskt och enligt mig passar dom till allt, gott till grillat och i salladen, till glassen eller precis bara som dom är. Ola har besökt forskningsinstitutet i Malága som försöker driva fram jordgubbar som blir lika goda men med mindre bevattning. Så spännande, visste du att det finns 600 sorters jordgubbar?! Missa inte att läsa reportaget som börjar på sidan 28.

I övrigt har du säkert sett att vi uppdaterat vår framsida rejält, det känns spännande och roligt att hela tiden utveckla vårt omåttligt populära Svenska Magasin. Fler läsare än någonsin läser oss och prenumererar på Magasinet till sin brevlåda. Du har möjlighet att prenumerera både i Sverige och Spanien beroende på var du bor. Du registrerar dig enkelt på www.svenskamagasinet.nu

Jag önskar dig trevlig läsning var du än befinner dig, och Du, glöm inte att njuta lite extra av varje dag i maj, månaden går ju alltid så fort.