Ja ni, då var det dags igen, dags för lite julstök och att försöka hinna med alla förberedelser. Hur fort går tiden? Är det verkligen redan december? Kan det vara så i och med klimatförändringar och annan påverkan här på jorden att även tiden blivit påverkad på något sätt. 😉 Gick verkligen tiden så här snabbt tidigare? Kan det vara så att dygnet är kortare än det var förut? Vet någon det? Jag funderar verkligen ibland.

EvaLotta Pettersson, chefredaktör

Dagarna är nu kortare med tidigare och mörkare kvällar och jag förvånas dagligen över att det är varmare ute än inne, den lite fuktiga kylan i det stenhus som vi bor i är inte så trevlig alla dagar. Även här i Spanien njuter vi av att kura lite på kvällarna nu, tända ljus och skapa trivsel. Idag fick jag ett sms av min mamma som visade sin sedvanliga adventspyntning i sina fönster där hemma och frågade om jag har någon julstämning än? Det är ju lite knasigt att få det här tycker jag, den infinner sig som bäst när jag landar i kalla Sverige för några dagars ledighet, men kanske dyker den upp i morgon? Då tänds enligt traditionen julbelysningen här i lilla staden där jag bor, massor av folk är ute för att se vad staden hittat på för vacker dekoration detta år och det brukar vara riktigt trevligt. I morgon ska även min adventsstjärna hängas upp, och säkert även i år undrar någon spansk granne vad det är och var jag har köpt den? Det är ovanligt med julstjärnor i fönstren här…men de som frågade i fjol visste precis var inköpsstället IKEA låg. 😊

Luta er tillbaka och njut av årets sista Magasin, proppat med nyheter och resmålstips, drinktips, läs om den spanska jultraditionen och varför inte sätta tänderna i våra sidor med korsord, pyssel och knåp. Jag hoppas att Du ska gilla!

Annons

Från oss alla till Er alla, en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År! Vi ses igen 2023.