Jag har för första gången i mitt liv firat både jul och nyårshelgen i Spanien. Det blev ingen ”hemresa” i år utan en lugn skön jul med lilla familjen här och som inte behövde några direkta förberedelser, vilket gav mycket tid till vila.

Av EvaLotta Pettersson, chefredaktör. evalotta@svenskamagasinet.nu. Tlf +46 702 094 683

Det var både skönt, efterlängtat och välbehövligt. Vi tillagde ett litet svenskt julbord njöt av stillheten och var mycket ute i vår stad och insöp spanjorernas traditioner. Den 5e januari såg vi som väldigt många andra paraden med de Tre vise männen och det var en ny upplevelse, glädjen hos stora och små över godisregnet var härligt.

Det nya året ringde vi in hos goda vänner och inte heller i år gavs det några nyårslöften. Jag läste precis en ny variant av nyårslöften. Varför inte låta någon av dina närmaste som alltid vill ditt bästa sköta ditt nyårslöfte i år? Överlåt ansvaret till en nära vän, släkting eller familjemedlem som ger dig en utmaning eller ett tips på vad du borde ta tag i på det nya året. Det kan nog bli en spännande utmaning, är det nått för dig?

Annons

Nyårslöften har aldrig varit någon tradition i vår familj, att ex inte äta godis på ett år lovade ofta mina vänner när vi växte upp men det var något jag visste att jag omöjligt kunde lova. Men jag kan lova att det kommer att hända mycket nytt under 2024 i Magasinet, bland annat har vi lämnat våra gamla slitna lokaler i Fuengirola vilket känns väldigt positivt. I väntan på nya som inte är klara än så jobbar vi hemifrån som många andra fortsatt med efter pandemin, och det har som vi alla vet för och nackdelar.

Har du som jag inte heller gett några nyårslöften tycker jag att om du behöver mer motion och träning i livet så gör som jag och inspireras av ett gäng varianter i Magasinet för att komma igång. Vi har mycket härlig läsning i ämnet och en inspirerande intervju med Anna Haag. Ola har besökt vackra Estepona som vi hoppas lockar till en utflykt, och nedan bjuder vi in till en Gokart tävling.

Jag hoppas att Du ska njuta av årets första nummer, och jag önskar dig hälsa lycka och framgång under 2024. Nu kör vi!