Den tid vi har framför oss nu är inte att leka med, värmen är makalöst underbar men det känns också ibland som att man är förföljd av den.

Jag öppnar fönstret i hopp om att kunna svalka mig och att lyckas med ett korsdrag, men slås av att det är ännu varmare utanför.

Av EvaLotta Pettersson, chefredaktör. evalotta@svenskamagasinet.nu. Tlf +46 702 094 683

På den sena kvällen kan det äntligen bli en hundpromenad i någorlunda rask takt och då lever hela min lilla stad upp, lekparkerna är fulla av barnfamiljer in på småtimmarna och det jag glömt att handla i matväg kan göras fram till midnatt i butikerna som alla har öppet sent för shopping.

Under dagen är det tvärt om, då är det stilla och lugnt, mycket är stängt och det mesta går i sakta takt, förutom trafiken som är HELT otrolig under sommarmånaderna. Turister i hyrbilar trängs med alla oss andra och det är konstigt att de flesta är så stressade och vill hinna fram fort med tanke på att det är så svalt och skönt i bilen med AC:n på?

Att semestra i värmen och den höga luftfuktigheten är ju en sak, att ligga och svettas på en luftmadrass på vågorna i havet och svalka sig med en kanna sangria emellanåt fungerar ju finfint. Men att jobba och sköta allt med vad en vardag innebär är stundtals utmanande, och längtan efter en dusch gör sig påmind rätt ofta under arbetsdagen.

Men om det låter som att jag klagar så har ni uppfattat mig helt fel, jag som alltid hade det lite jobbigt med ”värmen” i Sverige har lärt mig att fullkomligt älska den här och accepterat att svettig, det blir man van vid att vara. Att slå sig ner på terrassen kväll efter kväll och njuta av den varma sommarnatten många månader i rad är så otroligt lyxigt och tacksamheten slår mig varje kväll. Jag vattnar mina krukor (självklart med duschvattnet – läs majnumret!), tänder mina lyktor och ser solcellsbelysningarna tändas en efter en. Slår mig ner med min bok och ett glas fyllt av is och iste och tar in varje sekund.

Just tacksamhet är det jag ofta tänker på och ofta känner sen jag flyttade hit och jag hoppas att du gör det samma, om inte, fundera över det! Jag hoppas att just du ska njuta av vårt sommarnummer, och vi på redaktionen passar på att önska dig en riktigt fin sommar!