Jag vill börja med att önska er alla som läser min lilla inledning av Magasinet ett riktigt Gott Nytt År!

Jag firade nyår i Sverige med en riktigt god middag endast med den lilla närmsta familjen, lugnt och skönt! det kändes som ett fint avslut och en bra början på 2023. Lugnt och skönt! Lugn och ro önskar jag fylla det nya året med, och säkert är ni fler som känner att det behövs i den oroliga världen.

Några nyårslöften tror jag aldrig att jag har haft, kanske tråkigt? Men jag har aldrig riktigt fattat grejen med att lova nått som oftast är svårt att hålla, jag kommer ju inte sluta snooza på morgonen eller ta mig oftare till gymmet, eller att börja att ta trapporna i stället för hissen, det vet jag ju redan innan jag lovar. Kanske bord e nyårslöftet var att jobba på karaktären? Enligt nyårslöftesexpert Per Carlbring vid Uppsala universitet som studerat fenomenet har ”Nyårslöftet oförtjänt dåligt rykte”, faktiskt så lyckas mer än hälften. Bra jobbat!

Jag har förstått att den moderna varianten av nyårslöften är en ”bucketlist” många har en fysisk lista de ständigt uppdaterar med saker man vill hinna med under livet. En del saker är av typen ”det vore kul” medan andra saker på listan gör man vad som helst för att uppnå, det finns en bra film i ämnet som heter ”The bucket list” värd att se. Enligt amerikansk forskning har 90% av amerikanarna en egen lista, en lista man gärna skryter och berättar om vid sociala tillfällen. Enligt forskningen skapar dessa listor ofta en stress och man kan lätt känna sig misslyckad om man inte får bocka av. Om man inte får möjlighet att skryta om sina framgångar med sin lista, skulle den finnas då? Intressant!

Annons

Jag startar i alla fall upp året med mer tid, i sängen, en förkylning kom med posten vid hemresan från Sverige. För dig som vill kicka igång året med mer Hälsa & Motion är detta nummer fullproppat i ämnet, jag hoppas Du ska njuta av läsningen och lycka till med allt du ska ta dig för under 2023.

Gott Nytt År