De flesta jag pratar med verkar tro att livet i Spanien bara är roligt och enkelt, utan den stress som är vanlig i Sverige, men riktigt så är det inte!

Dagarna är långa och fyllda med mycket arbete, självklart varvat med trevligheter och även av en behaglig fritid. Än hinns det med kvällspromenader i fortsatt ljumma höstvindar med hunden. Men naturligtvis händer tråkigheter även här, och oturligheter som man brukar säga kommer i tre? Jag har slutat räkna mina. Min lilla vardagsotur som förföljt mig ett tag har för längesen passerat nummer tre, när jag härom morgonen drog upp gardinen hade betongen i taket på terrassen släppt och stökat till det ordentligt, jag blev inte ens förvånad utan sopade upp det utan större reaktion. Denna månad förlorade jag också en fin vän i cancer, snälla du! Bidra till vår insamling – läs mer sidan 55!

Men visst händer det också mycket roligt här, som att Svenska Magasinet är
en fantastisk arbetsplats och vi har väldigt kul på kontoret. Varje månad har
vi dessutom glädjen att välkomna nya konstnärer att ställa ut i våra lokaler! Vi har precis anordnat en fantastisk vinprovning med operainslag som vi valde att kalla ”Vinopera”, som återkommer den 11/2.

Den 28 november bjuder vi in till julkonsert med Fredrik de Jounge och pianisten Britta Snickars, vi kommer att få njuta av våra klassiska julsånger och fira in advent tillsammans – mer info nedan och i vår annons sidan 38.

Innan vi firar advent tänkte jag duka upp till en ostkväll – låt mig inspirera dig på sidan 46!

Till helgen blir det mer trevligheter när en träff med goda vänner i Málaga står på schemat, och jag misstänker också naturligtvis att något oturligt dyker upp…