Här i Spanien känns det som att våren redan är här fast det fortfarande är vinter.

Vi har soliga varma dagar vecka efter vecka och dessutom inte så mycket blåst denna vinter vilket är skönt.

Av EvaLotta Pettersson, chefredaktör. evalotta@svenskamagasinet.nu. Tlf +46 702 094 683

Min första vinter då jag flyttade hit var det otroliga stormar som slet sönder stränderna efter kusten. Denna vinter har varit så lugn och skön med vackert väder nästan varje dag och lata sköna helger med långa hundpromenader och en kaffe på stranden.

Annons

Det är verkligen ljuvligt att njuta av sol och värme här vintertid och utan att behöva svettas. Jag kan lova att jag inte en enda sekund saknat att skrapa bilrutan eller skotta tung kall snö framför villan.

Säkert tycker ni jag tjatar nu men oj vad vi behöver regn här i Spanien!

Vattenrestriktioner införs nu på Solkusten och vi väntar bara på vår tur. Samtidigt som man från spanskt håll vill lugna ner situationen med att det kommer bli en bra sommar för turismen och att åtgärder är på G.

Samtidigt bekräftar hotell och bostadsområden redan nu att poolen kommer förbli stängd under sommaren om det fortsätter såhär. ”Ingen kan göra allt men alla kan göra något” som det heter, så försöker jag tänka.

Jag sparar äggvattnet och pastavattnet till mina blommor och vattnar när det svalnat. Min hink står sen länge i duschen och samlar upp allt det kalla vattnet innan jag kliver in, och det blir mina blommor glada för.

Att borsta tänderna med rinnande kran slutade jag med för många år sen. Jag försöker verkligen att göra det lilla jag kan, gör du?

Som utlovat lite nytt i Magasinet, vi är mycket stolta att Dag Öhrlund kommer skriva för oss varje månad och att Lenas Kitchen kommer att bjuda oss på läckra recept framöver. Fisksoppa ska testas i helgen!