Midsommarhelgen står redan för dörren det känns som att de svenska traditionerna blir än mer viktiga att hålla fast vid och fira sen jag flyttat utomlands.

Men sill och en liten nubbe smakar faktiskt i mitt tycke inte likadant här som hemma i Sverige, det är konstigt det där men smakerna sitter mycket i sällskapet och situationen man befinner sig i.

Chefredaktör EvaLotta Pettersson

I Sverige slogs man med myggen och njöt av den underbara utsikten över Mälaren på sommarstället och trädgården var full av familj och vänner. Det smakade i mitt tycke mer och kanske även godare då. Det var samma visa varje år när vi firade midsommar, det planerades och förbereddes mycket, det dukades upp och oftast blev det ut och in med maten då regnskurarna drog förbi eller andra somrar letades det skugga och parasoll, då tomten var varm som en gryta. 

Uttrycket ”landet lagom” vi använder om oss svenskar och Sverige känns inte så aktuellt längre, eller? Jag tycker det är av eller på numera, 100% eller inget, sällan lagom. Midsommarhelgen regnar bort i 10 grader eller svettas bort i 27. Sommaren är oftast väldigt fin eller inte, väldig torka eller för mycket regn och inte så lagom. Nu berättar mina vänner om torkan i Skåne, hur man drabbas med en gård full av djur och om grannar som börjat fundera på nödslakt då nästan ingen mat växer i hagarna p g a för lite regn. Inte så lagom det heller… här har vi äntligen fått lite regn vilket är ovanligt i juni men varmt välkommet, men vi skulle behöva mycket mer och jag hoppas att det kommer även i Sverige, mest för djurens skull, och i lagom mängd förstås. 😉

Här blir det midsommarfest i dagarna två, först den svenska med allt vad det innebär och sen San Juan, den ”spanska” midsommarfesten, traditionen med eldar på stränderna är mycket trevlig och ett hett tips att inte missa om du befinner dig i Spanien. Läs mer om traditionen i magasinet och varför inte prova att blanda ett av våra drinktips?

Sommaren står för dörren, två nummer kvar innan lite semester i augusti vi älskar att producera Svenska Magasinet vilket jag hoppas att just du känner när du läser oss.