STRESSFAKTORN SOM KOM AV SIG! Så här års och tidigare om åren, hemma i Sverige, var det alltid bråda dagar på reklambyrån inför semestern. Av Anders Rosell, chefredaktör och formgivare

Alla höstens produktioner skulle förstås vara klara innan sommarledigheten. Det var förenat med stress, jäkt, magont in i det sista. Jakten på deadlines var synnerligen närvarande. Skulle det bli färdigt eller inte.

Och ovanpå det så var det förstås det här med vädret. Med fyra veckors semester framför sig så gjorde sig alltid tanken om huruvida den skulle regna bort eller om man skulle hinna med allt sig hörd. Inte bra alls! Så har många det fortfarande där hemma under molnen i Sverige. Sedan jag flyttade till Spanien har jag upptäckt att just den känslan är spårlöst försvunnen även om jag fortfarande jagar deadlines. Men det går så mycket enklare. Och vädret? Ja, det behöver man inte ens bekymra sig om. Trevlig sommar alla ni där ute!

MODESHOW I MALAGA! Den 12 och 13 september kommer calle Larios i Málaga att förvandlas till den längsta catwalken i stadsmiljö i Europa. Utmed en 350 meter lång catwalk kommer 80 modeller att visa upp det senaste modet. Läs mer på sidan 18.

BESÖK HAVETS DOTTER! Finns det en gömd mycket värdefull pärla i grottsystemet Cueva del Tesoro i Rincón de la Victoria som härstammar från den moriska tiden? Det är en av legenderna som omger ortens populäraste turistmål och den kan mycket väl vara sann. Svenska Magasinet for dit för att leta… – på sidan 24.

SAGOLIKA SALUHALLAR! Intresset för matlagning är stort och på semestern har många mer tid för kulinariska äventyr. Kan man dessutom använda råvaror av högsta kvalité, bingo!

Och mycket mer förstås!