NORWEGIAN HAR VARIT EN FAVORIT bland flygbolagen jag genom åren i Spanien har använt mig av. Men det har väl knappast undgått någon hur extra tuff man har haft det under pandemin. Det är dock glädjande nyheter att man väljer att hålla fast vid Málaga som destination för oss nordbor och dessutom planerar att växa här. Den här nyheten publicerade vi på hemsidan i början av månaden:

Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

”Málaga tillsammans med Alicante beskrivs som de viktigaste destinationerna i Spanien för lågprisflygbolaget Norwegian. Även om bolaget planerar att säga upp 1.191 anställda i Spanien kommer 215 att garanteras arbete i Málaga och Alicante.

Det gör att Norwegian tänker behålla basen i Málaga tillsammans med Alicante vilket betyder 215 arbetstillfällen för piloter och kabinpersonal. Och det kan bli ytterligare anställningar senare. Från sommaren 2021 kommer ett plan, en Boeing 737 att stationeras på Málaga samt ytterligare en i Alicante.

Annons

– Norwegian har som målsättning att vara kvar i Spanien. Från och med nu kommer bolaget att finnas i Skandinavien och Spanien, säger Alfons Claver.

Till 2022 ökar antalet Norwegianflyg med tre i Málaga samt ytterligare tre i Alicante. Bolaget kommer att prioritera rutter mellan Norden och Spanien som ingår i kortdistansprogrammet där totalt cirka 50 flygplan kommer att vara i drift 2021 för att sedan öka till cirka 70 flygplan 2022. Det är dock betydligt mindre jämfört med 2019 då Norwegian hade en flotta på 156 flygplan.”

Tack Norwegian, det gillar vi!