ALLA SOM TYCKER ATT ALLT PRAT OM pandemin börjar bli tjatig räcker upp en hand! Det är förvisso viktigt att hålla sig informerad som god samhällsmedborgare, men när det tuggas om så till den milda grad att öronen skriker efter en paus, då kan man ju alltid gå ut i solen och varför inte ta en simtur, doppa huvudet och låta vattnet skölja över öronsnäckorna. Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Nu är sommaren är här och landet Spanien har återigen öppnat sina gränser. Om jag känner det svenska kynnet rätt, så har man inte slutat törsta efter värme, molnfri himmel och sol, god mat och bara lata dagar. Det finns här, serverat på fat. Och inte en regndroppe i sikte.

För ett par dagar sedan var min kollega Madeleine ute på ett strandreportage, som du hittar längre fram i tidningen. Hon slogs av ordningen på playorna längs kusten. Inte nog med att här tillämpas social distansering mellan solsängarna, här fanns såväl strand- liksom badvakter överallt. Bra jobbat Costa del Sol – det får oss att känna trygghet!

Nyligen anlände en god vän från Danmark och som rapporterade om säkerheten på flygplatsen i såväl Danmark som här i Málaga. Som dansk har hon suttit i karantän och inte träffat en utländsk själ på flera månader. Men tyckte hela resan gått som smort med hälsokontroller och distansering både där och här. Att ha munskydd på under hela resan var dock lite påfrestande och det fanns dem som drog ned skyddet och luftade näsan – innan de blev tillsagda av kabinpersonalen att stoppa in näsan igen.

För egen del blir det lite semester i år också, men den ska spenderas på hemmaplan. Vill egentligen inte vara någon annanstans än just här. Några turer till gymmet blir det samt plask i poolen. Jag längar så efter att gå ut på restaurang igen och uppleva sommaratmosfären och den underbara livsstilen här i Spanien.

Ha en skön sommar så syns vi i september.