Robert Prytz 45 år, före detta landslagsspelare i fotboll och också vinnare av guldbollen år 1986, ett pris som även tilldelats bland andra Tomas Brolin, Martin Dahlin, Tommy Svensson och Henke Larsson.
Av Sofia Persson

Du bor sen slutet av april i Benalmádena på Solkusten. Är livet gott?
-Ja du det är det, verkligen. Jag älskar vädret, är mycket nere på stranden och trivs faktiskt väldigt, väldigt bra här nere.

Vad är det du arbetar med?
– Jag arbetar som fotbollstränare på Holiday World här i Benalmádena och tränar barn och ungdomar mellan 5-16 år och som bor på hotellet. Måndag till torsdag klockan tio till tolv kör vi och barnen gör det bra som orkar, det blir väldigt hett inne på planen och solen skiner ju nästan alltid. Faktum är att det nog inte har varit en dålig dag sen jag kom ner. Det brukar vara en del vuxna som kommer ner och spelar ibland också men de stupar redan efter tio minuter, haha.

Är det bara hotellets gäster som får delta i din fotbollsskola?
– Nej, även dom som inte bor på hotellet får vara med. Det är bara att höra av sig.

Du var en av Sveriges absolut hetaste fotbollsspelare i Sverige under 80-talet och förutom det så har du också varit ungdomstränare på Glasgow Rangers träningsanläggning utanför Glasgow. Barnen här på fotbollsskolan vill fotograferas med dig hela tiden. Gillar du uppmärksamheten som ditt jobb också innebär?
– Jo det gör jag, jag gillar att arbeta med ungdomar och barn, och att få göra det här nere i värmen är inte helt fel.

Blir du igenkänd ofta?
-Ja faktiskt, men jag ser det mest som en rolig grej. Det är inga problem.

Har någon av eleverna du haft i din fotbollsskola varit så talangfull att du tipsat någon klubb om honom eller henne?
– Ja, jag har tipsat om två namn till Norwich men om det leder till nåt sen vet man ju inte, det är mest bara roligt att de är duktiga – och att de har roligt. Den viktigaste uppgiften för mig är faktiskt att se till att alla kan ha ett leende på läpparna när de är på skolan.

Vi som suttit och tittat på dig under träningen här i Benalmádena kan enkelt konstatera att du själv fortfarande har de rätta takterna i kroppen… spelar du mycket?
– Jo det blir ganska mycket faktiskt, man önskar ju att man kunde spela hela tiden fortfarande men det går ju inte riktigt. Jag spelar dock en hel del välgörenhetsmatcher och sådär, och i sommar har jag blivit erbjuden att komma till Sverige och spela med i ett TV-lag också. Det är min kompis Patrik Ekvall på TV 4-sporten som har frågat, så vi får väl se om det blir av eller inte.

Annars då? Hur får du dagarna att gå här på kusten?
– Det är ganska enkelt, jag är mycket på stranden, umgås och bara har det skönt. Jag har tyvärr inte hunnit golfa så mycket än men det blir väl…

I höst lämnar du Benalmádena och återvänder till Skottland igen. Tror du att du kommer tillbaka hit något efter det, är Costa del Sol en plats du till exempel kan tänka dig att bo som pensionär?
– Absolut, livet här nere är så enkelt, så skönt, och så slipper man klä på sig så väldigt mycket kläder hela tiden, det är skönt, haha.

FAKTA: Robert Prytz
Ålder: 45 år.
Landskamper: 56, 13 mål (1980-1989)
Klubbar: Kirseberg, Malmö FF, Glasgow Rangers, IFK Göteborg, Young Boys, Bayer Uerdingen, Verona, Atalanta, Kilmarnock
Övrigt: Vann Guldbollen 1986. Bor och arbetar just nu på Costa del Sol som fotbollstränare för barn och ungdomar.