Svenska Magasinet sprang på Monica Sundberg och vi blev intresserade och ville veta mer om äventyret hon just upplevt och som vi andra kommer att kunna se på SVT i januari.

Vilken relation har du till Spanien?

– Jag har en lång relation till Spanien sedan mitten av 70-talet då jag jobbade som reseledare i Las Palmas. Sedermera en kort period som motionsledare och simlärare i Playa del Inglés. Jag är en frekvent besökare.

Vilken är din favoritstad?

Annons

– Las Palmas, eftersom jag både arbetat o bott där, jag tycker om kombinationen av stad och playa. Men älskar hela Spanien.

Vi har förstått att du är en av deltagarna i Hotell Romantik? Berätta mer?

– En väninna anmälde mig och inspelningen var i Schweiz under en vecka. Vi var 28 singlar, 14 damer och 14 herrar 65+ som ville hitta kärleken. Olika aktiviteter på dagarna och middag med dans på kvällarna. Varje kväll utsågs ett par att få åka på dejting till en mysig alpstuga vid en sjö där kossorna spelade en melodi med klockor runt halsen. Så romantiskt med tända ljus, god mat och dryck.

Hur var det att spela in TV?

– Mycket spännande och kul, jag lärde mig ett nytt ord ”synkning” lite läskigt först, sedan inga problem alls. Jag kan avslöja att det var mycket kärlek på hotellet och en del naket också. En väldigt kul erfarenhet, att våga och bjuda på sig själv ännu mer än tidigare.

Hur ser du på framtiden?

– Man måste se ljust på framtiden, med nya spännande utmaningar. Träffa nya människor och många resor som jag ÄLSKAR. Resor har alltid varit en stor del av mitt liv, då jag arbetat som flygvärdinna i 25 år. Sen så önskar jag mig en bra hälsa förstås.

När kommer du till Spanien nästa gång?

– En resa är planerad i maj nästa år då en av mina vänner fyller 60 år och skall ha fest i tre dagar i Marbella.

SVT kommer att sända Hotell Romantik. Första programmet kommer att sändas 6 januari 2023 på SVT play. Den 8 januari kl 20.00 sänds det på SVT. Det kommer att bli åtta avsnitt.