Svenska Magasinet träffade Audionomen Magnus på plats i solen i samband med hans föreläsning gällande hörsel och hälsa. Magnus och hans kollega Ronnie öppnar inom kort ett service center i Fuengirola.

Vilken relation har du till Spanien?

Spanien är fantastiskt och ett av mina favoritresmål. Jag har varit i olika delar av Spanien genom åren, med familjen i Marbella, flera gånger med AudioLogiska i Málaga/Fuengirola och även några gånger på träningsläger med fotbollslaget, då lite mer norrut i närheten av Barcelona. Maten, människorna och havet gör att man vill åka tillbaka direkt när man kommit hem.

Vad gör du helst på plats i Spanien?

Äter tapas! Tycker även om att hålla i gång lite när man är på semester och det finns ju många padelbanor vilket jag uppskattar mycket. Sen ligger golf högt upp på min bucket list och då finns det väl nästan inget bättre ställe än Solkusten. Det jag brinner mest för just nu är ändå att hjälpa svenskar, som bor hel- eller deltid i Spanien och Portugal, att höra bättre. Det är väldigt roligt och givande att förbättra människors livskvalitet! Sen vi drog i gång AudioLogiska har vi insett att svenskar som bor utomlands är lite trevligare och lite mer harmoniska än de som är kvar hemma i kylan.

Berätta varför hörseln är så viktig för oss?

Den största delen av kommunikationen mellan människor sker med olika typer av ljud, därför är hörseln så otroligt viktig. Hörseln är ofta helt avgörande för att vara delaktig i det sociala samspelet. Nedsatt hörsel är också förknippat med andra hälsorisker såsom kognitiva försämringar och demens. Dessvärre är det många så väntar onödigt länge med att söka hjälp när man börjar höra sämre. Men vi märker att fler och fler gör något åt sin hörselnedsättning, troligtvis mycket tack vara att den tekniska utvecklingen har gjort dagens hörapparater så smarta, intuitiva och högteknologiska. Man kan enkelt koppla hörapparaterna till sin mobiltelefon och både prata i telefon och lyssna på musik med dem. Dessutom är de snygga och påminner om andra teknikprylar alla går omkring med i öronen.

Vad har du för spännande planer för företaget i Fuengirola?

Annons

Vi kommer öppna ett Service Center i Svenska Magasinets lokaler i centrala Fuengirola. Jag är otroligt taggad på att dra i gång det och tror det kommer bli ett perfekt komplement till vår digitala hörselmottagning. Där kan nya och befintliga kunder få hjälp att testa hörseln, få service på sina hörselhjälpmedel och boka en kostnadsfri hörselkonsultation med oss. Vi vet att det digitala mötet fungerar väldigt bra, även för kunder som säger att de är ”tekniska analfabeter”. Men det ena behöver inte utesluta det andra, genom den lokala närvaron hoppas vi kunna ge ännu bättre service och support.

När kommer du till Spanien nästa gång?

Vi planerar att komma ner till Fuengirola minst en gång under våren och föreläsa om ljud, hörsel och akustik. Sedan siktar vi på någon resa till Alicante-området där vi har fått förfrågningar om att komma och föreläsa och visa vad vi på AudioLogiska har att erbjuda. Man får gärna höra av sig till oss om man har en förening, klubb eller ett gäng kompisar som skulle kunna vara intresserade av att vi kommer och hälsar på.