Säsongen för förkylningar verkar ha anlänt till Malaga-området. De låga
temperaturerna under den senaste tiden, jämfört med de ovanligt höga
dagstemperaturer vi hade i december, påverkar hälsan hos oss alla här på
Solkusten. Doktor María Toro García arbetar förutom på sjukhuset Vithas Xanit Internacional i Benalmadena och Xanit Fuengirola, även som familjeläkare på Kungshälsan i Huskvarna. Hon säger att luftvägarna har svårt att anpassa sig till stora temperaturväxlingar.

Att försöka undvika dessa stora temperatur skillnader är mycket viktigt för vår hälsa. Anpassa er klädsel till att skydda er mot kyla på mornar och kvällar, rök inte, ät hälsosamt och en varierad kost samt utför någon form av fysisk träning, allt detta kan hjälpa till att hålla förkylningar borta.

Det är viktigt att man är uppmärksam på de larmsignaler som kan betyda att en förkylning är på väg åt fel håll. María förklarar att om man har hög feber i mer än tre dagar, andningssvårigheter och rent allmänt känner sig sämre, sök då läkarhjälp för en bedömning av sjukdomstillståndet och eventuella komplikationer.

Vithas Salud har i Spanien 12 sjukhus och 13 specialist center, däribland sjukhuset Xanit i Benalmadena där man disponerar 13.000 m2 med bl a 106 individuella rum och en personalstyrka på 680 personer. Läs mer på hemsidan xanit.es eller kontakta den skandinaviska representanten Marita Ekman på tel 696 981 372.