Condorsol heter en av de äldre företagen inom fastighetsbranschen i Fuengirola. Redan 1984 startades det av Pirjo Kaarina Olsson och hon finns fortfarande kvar även om det nu är sonen Tom Olsson som håller i tyglarna. Från början gjordes all marknadsföring med Pirjos namn först och sedan Condorsol. ­ Det håller inte i längden, en dag ska ju min mamma dra sig tillbaka och då är det viktigt hur man redan nu ser på sin marknadsplan, säger Tom. Text och foto: Anja Erixon

Tom har en gedigen bakgrund inom branschen. Han har drivit eget företag i Finland under 9 år, men då som företagsmäklare. ­ Att sälja företag är lika spännande som att sälja ett drömboende till den soltörstande och egentligen inte någon större skillnad. Även om storleken på objekten kan skilja sig åt ganska avsevärt. Det minsta företaget jag sålde hade en lokal, eller en skrubb, på 6 m2 och det största hade hela 60.000 m2, berättar Tom med ett stort leende.

Men nu är det framtiden här som gäller för hela slanten, ny webbplats är lanserad även om den inte är helt färdig. Marknadsplanen innebär också en samsyn på hur annonseringen ska se ut. Det är ”Öppna den gula dörren” som är rubriken. Kontoret har verkligen en gul dörr, och min gissning är att den ska förbli gul!

På min fråga om vilka nationaliteter deras kunder har, får jag svaret att det är ganska jämt fördelat med ca 50% spanjorer och engelsmän. Resterande 50% är svenskar, norrmän och finländare. Condorsol arbetar i huvudsak i området Mijas och Fuengirola, men har också objekt uppe i Alhaurin el Grande. ­Vad som utmärker oss är att vi i huvudsak arbetar med exklusiva avtal, vilket ger våra kunder en fördel. De behöver inte hålla reda på flera mäklare utan har en kontaktperson hela vägen, säger Tom.

Annons

Och hur lång tid tar det att få sålt sin egendom, frågar jag nyfiket. Svaret är att det i genomsnitt tar 6 månader. Undantag finns givetvis, om man har en lägenhet med 1 till 2 sovrum, centralt beläget,med gångavstånd till allt, havs­ och bergsutsikt, kvällsol, parkering och tillgång till pool, ja då säljs det snabbare än ögat hinner blinka, om priset är under 200.000 € vill säga! Hemsidan heter condorsol.com