Alexandre är kocken med diplomet ”Mastercook de Belgium” från hemlandet och det märks tydligt i hans matlagning som vi vill kalla verklig gourmet mat. Efter att ha arbetat på flera kända krogar på Costa del Sol, öppnade Alexandre sin egen restaurang för 1 år och 3 månader sedan.

Inredningen är fräsch med mycket trä i bord, väggpaneler och den fantastiska bardisken. Stolarna är av skandinavisk design och riktigt bekväma vilket passar för en lång sittning tilsammans med goda vänner och fantastiskt god mat. Alexandre har skapat en unik krog där han själv lagar all mat med hjälp av sin fru och det sker mitt i lokalen bakom ett enorm barkök. På så vis har han hela tiden kontakt med sina gäster och kan ta del av deras matupplevelse. Ibland kan det ta lite tid mellan rätterna men det är väl värt att vänta på.

Vi serveras en god sparrissoppa i snapsglas som aperitif, därefter pilgrimsmusslor med svamp, spenat och duchesse, och allt är mycket gott. Pocherat ägg med sparris smakar också mycket bra. Pasta Tartuffo är underbar och iberisk fläskfile och svamp nästan smälter i munnen. Under måltiden märker vi att flera matgäster har varit här tidigare och det kan vi förstå efter alla välsmakande rätter.
Menyn är inte stor och växlar varje vecka med 4-5 förrätter, ett par fisk, ett par kött och detsamma gäller för varmrätter. Det beror helt på Alexandre´s inspiration och naturligtvis tillgången på råvaror.
Alexandre hittar ni på uppfarten till området Montebiarritz, i närheten av Atalaya och första avfarten efter Benahavis-vägen. Läs mer på alexandremarbella.es