Tänk dig att bo och spela golf i fantastiska omgivningar med de bästa faciliteterna och personlig service, där du kan njuta och uppskatta både golf och boende i samma anläggning.Detta kan bli ett av dina bästa golfminnen. Av Christer Melkerson

Bara 1,8 km från kustvägen i sydspaniens golfparadis Costa del Golf med Europas bästa klimat året runt, ligger en lyxiga golf- och hotellanläggning Anantara Villa Padierna Palace, omgärdat av 3 fantastiska golfbanor; Alferini, Flamingos och Tramores golf.

Klubbhuset ligger i det magnifika Villa Padierna varifrån man utgår till alla tre golfbanorna. En golfbil åker vanligtvis runt och serverar lite tilltugg och drycker för att spelandet ska bli lika angenämt som man förväntar sig.

Alferini Golf 18 hål, 6641 m från vit par 73
Flaggskeppet bland banorna är Alferini, den nya banan av de två stora och lika fin som systerbanan Flamingos Golf. Det är en krävande golfbana där en bra kombinationen av längd, noggrannhet och genomtänkta slag ger bra resultat. Den passar lika bra för stora tävlingar och turneringar som för att njuta av en trevlig och avkopplande golfrunda.

De inledande hålen kan kännas trånga och utmanande men fairways öppnar upp sig och varierar i svårighet. Ett av mina favorithål är 14:e par 3 som verkligen kräver precision för att klara vattenhindret vid green. Golfbil är att rekommendera.

Flamingos Golf 18 hål, 5714 m par 71
Flamingos Golf är den lite äldre banan också med trevliga omgivningar, fin design och väl underhållen. Den designades av den prestigefyllda arkitekten Antonio García Garrido, känd för sin noggranna landskapsarkitektur och har en stor variation av träd.

Flamingos Golf är en pittoresk golfbana med fantastisk utsikt över Medelhavet och Afrika i fjärran som säkert kommer att vara en utmaning och få dig att komma tillbaka för mer.

Greenerna är generösa i storlek men fairways är smala på första delen av banan och där krävs mer precision än på den andra halvan.

Bunkrarna innehåller vita marmor chips och fairways sås med Bermuda-gräs med undantag för vissa hål som använder Ray-gräs, medans greener och tees har Penncross.

Även här har man mobila mat- och dryckesbuggies där maten är utmärkt och bra valuta för pengarna.

En spelare sa till oss: ”Trevlig atmosfär och fina vyer så vi är glada över att ha spelat den här banan. Vi känner att den representerar bra värde jämfört med vissa intilliggande banor”.

Flamingos Golf har stått värd för prestigefyllda golfturneringar som 2002, 2003 och 2004 European Seniors och Women’s Spanish Open 2010.

Tramores Golf 18 hål, 3468 m par 63
Tramores Golf ligger också i detta vackra landskap mellan två dalar med imponerande utsikt över Medelhavet.
Det är Villa Padierna Golf Resorts tredje golfbana och dess faciliteter inkluderar Villa Padierna ”Michael Campbell” Golf Academy och är den bana som golfskolan rekommenderar för sina studenter.

Tramores är en snabb precisionsbana men ändå underhållande och kräver skicklighet. Den är perfekt att börja med vid ankomsten för att träna och förstå banornas karaktärer i detta område.

En par 63:a som är perfekt för träning, nybörjare eller någon på mellannivå. En idealisk bana för att öva det raka spelet, dina chippar och ditt närspel och därmed undvika långa dagar på de två andra banorna. Det är en rolig golfbana och mycket avkopplande.

Fördelaktigt bokar du din golf via Club Costa del Golf