Jag träffar Michael en regnig eftermiddag i början av juni, han kommer direkt från en golflektion. Av Madeleine Öberg

Min första fråga är ”Spelas det golf även när det regnar”?

Michael förklarar att idag blev det lektion inomhus, en av de många utmärkta faciliteter som erbjuds på den fantastiska golf resort som Villa Padierna är. Det finns få golfbanor i världen som har detta upplägg med tre banor av helt olika karaktär, Tramores är relativt kort och passar nybörjare och de yngsta spelarna. Flamingos är underbart användarvänlig men som Michael säger, ”den är för kort för mig”. Alferini däremot är lång och bjuder på riktiga utmaningar.

Michael började spela golf redan vid 7 års ålder och lämnade hemlandet Nya Zeeland som 21-åring för professionellt golfspel över hela världen. Höjdpunkten kom 2005 när han otippad vann US Open över Tiger Woods. År 2014 drog han sig tillbaka och flyttade med familjen från England till soliga Costa del Sol. Michael som nyligen fyllt 50, planerar nu spel på seniortouren nästa år när det blir möjligt igen och det ser han fram emot, ”golf är en del av mitt liv”, förklarar han.

Han gillar kusten och det mångfald av möjligheter som ges här, sol och bad, golf såklart, skidåkning, Tarifa och den spanska kulturen generellt. Michael har också svensk anknytning, han är förlovad med Gunnel Bergman, ägarinna till Gunnels Fashion med butik på Centro Plaza, Nueva Andalucia och har fått många svenska vänner här.

Om du som golfspelare vill få inspiration och lite hjälp på traven av ett riktigt proffs som brinner för golf, boka då en master class med Michael. Han välkomnar alla typer av spelare till Villa Padierna Golf Club, kontaktar gör ni på ……@