Idag inleds Masterstävlingen i World Padel Tour på Finca La Caridad i San Pedro de Alcántara. Världseliten är på plats i tourtävlingen Cervezas Victoria Marbella Master som pågår fram till söndag.

En och en halv miljon euro satsas i tävlingen vilket är det mesta någonsin i en tourtävling, enligt generaldirektören för WPT, Luis Torres. Den visas i 150 länder med en tv-publik på runt tio miljoner mycket tack vare de sju miljoner följare som finns på sociala nätverk.

Tävlingen på Finca La Caridad som ligger på feriaplatsen i San Pedro de Alcántara är en så kallad Master-tävling vilket betyder den högsta kategorin.

Generalsekreteraren för idrott i regionregeringen Junta de Andalucía, José María Arrabal, gläds över turneringen i Marbella då det var här som den första padelbanan byggdes i Spanien på 1970-talet.

Världens bästa padelspelare äre på plats men även hemmaspelare som Bea González (femma i världen), Momo González (10:a), Álex Ruiz (13:e), Carolina Navarro (31:a), Marta Caparrós (33:a) och Mari Carmen Villalba (39:a).