Linn Grant vann Scandinavian Mixed på Vasatorp och tog en historisk andra seger på DP World Tour. Golfbanornas sammanslutning i Valenciaregionen ACGCBCV (Asociación de Campos de Golf de la Costa Blanca y Comunitat Valenciana) har varit på plats under speldagarna för att marknadsföra regionens banor i samarbete med turistmyndigheterna.

Sverige i synnerhet och de skandinaviska länderna i allmänhet är en viktig marknad för Valenciaregionens golfbanor och hotell under höst, vinter och vår.

Enligt ett pressmeddelande från turistmyndigheterna i Valencia är Sverige den näst viktigaste marknaden efter Storbritannien.

Under tävlingsdagarna på Vasatorp hade turistnäringen från Valenciaregionen en monter för att visa upp kultur, gastronomi, natur och sport. Regionen har direktflyg till fem svenska flygplatser.

Annons

Volvo Skandinavian Mixed som sponsras av bland annat den tidigare storstjärnan Annika Sörenstam med tio majors i bagaget hade under årets tävling flera spanska deltagare som Jorge Campillo, Rafa Cabrera-Bello, Nacho Elvira, Carmen Alonso och Nuria Iturrioz.

Golfturismen i Valenciaregionen genererar 500 000 hotellövernattningar om året och omsätter 745 miljoner euro och skapar nio tusen arbetstillfällen.