Imorgon startar tävlingarna i Ladies European Tour och Aramco Team Series på La Reserve Club de Sotogrande. Många svenskar deltar och det finns revansch att utkräva efter förra året samt en jakt på totalsegern i touren. 

Aramco Team Series är en lagtävling som först spelades 2020 och beskrivs som den enda i sitt slag. Varje lag består av tre professionella spelare och en amatör och fem deltävlingar spelas under året. Helgens tillställning blir den tredje i serien för året och dom individuella resultaten räknas mot LET. 16 svenskar kommer att delta mellan torsdag och lördag.

En av dem, Linnea Ström, kom nära att vinna lagtävlingarna i Sotogrande förra året men hennes lag slutade på andra plats. Ström, som var kapten för laget, ser fram emot en ny chans denna sommar och gillar upplägget. 

“Vi hade en jättebra vecka i fjol. Det känns skönt att komma tillbaka. Banan ser riktigt bra ut, den är rolig att spela på och jag gillar formatet med lag. Vi hade en riktigt god stämning förra gången. Vi gav varandra stöd och såg till att amatören kände sig delaktig också”, säger hon till turneringens hemsida.  

Annons

Ström har spelat på LPGA-touren sedan 2019 och är en av hela 16 svenskar som spelar i helgen. Bland dom andra finns Maja Stark som just nu leder LET och jagar årets femte seger i den individuella delen. 

I startfältet hittar vi även Linn Grant – som ligger på andra plats denna säsong och har vunnit tre av turneringarna så här långt – samt Johanna Gustavsson som är trea på touren. 

Hittills har två tävlingar spelats i Armanco Team Series. Först ut var Bangkok i maj och sedan London under juni månad. Inga svenskar har spelat för de vinnande lagen så här långt under säsongen. 

Vad är Sotogrande?

Ursprungligen var området ett grindsamhälle och grundades 1964 av det filipinska industrialistparet Joseph McMicking och Mercedes Zóbel. Planen var att skapa ett europeiskt Palm Springs och 1962 började de köpa mark längst med Medelhavskusten. Det ligger i kommunen San Roque vid Medelhavet och nära gränsen mot Gibraltar. Sotogrande är Andalusiens största privatägda område samt hem till några av Europas mäktigaste personer.  

La Reserva Club de Sotogrande, där helgens tävlingar hålls, är en av fem golfklubbar som finns i området. 

Du kan följa tävlingens egna sändningar från helgen här