Fotbollslag, friidrottare, simmare, golf- och tennisspelare. Det är många som dras till Europas bästa klimat.

Inte minst under vinterhalvåret i samband med träningsläger.


Fotbollslag, friidrottare, simmare, golf- och tennisspelare. Det är många som dras till Europas bästa klimat.

Marbella kommun lockar inte bara med utmärkta förutsättningar för träningsläger. Under 2024 satsar Marbella stort på olika tävlingar som drar både idrottare och turister.

Ironman 70.3 och Grand Prix är två av de största evenemangen under året.

Annons

Den femte upplagan av Ironman 70.3 kommer att avgöras i Marbella den 27 oktober. 1.800 triathleter från 65 länder är på plats. Det blir det stora avstampet och testet inför världscupen i november 2025 som för första gången kommer att arrangeras i en spansk stad och kommer att samla mer än 6.000 idrottare.

Andra evenemang är det 36:e Marbella halvmaraton den 29 september med cirka tusen deltagare. The One Marbella Padel Cup och The One Marbella Golf Cup är andra stora evenemang mellan mars och juni med totalt över 1.600 deltagare.

Redan den 8 till 10 mars samlades världseliten i rytmisk gymnastik i sporthallen Pabellón Deportivo Elena Benítez i San Pedro Alcántara med världsstjärnorna Darja Varfolomeev och Sofía Raffaeli.

Den 3 till 5 juni är det dags för den tredje upplagan av World Padel Soccer när ett trettiotal fotbollsstjärnor byter ut bollen mot padel. 17 november arrangeras loppet Marea Rosa för att uppmärksamma bröstcancer. Ifjol deltog 3.000 personer och 56.000 euro samlades in.

Ett av de största crossfit-evenemangen i södra Spanien är Marbella Championship den 4 till 6 oktober med tusen nationella och internationella atleter.

Det spanska förbundets nationella mästerskap i Bodybuilding och Fitness hålls den 8 till 10 november.