I vårt julinummer av PG Golf & sports Academy’s golfsida så presenterar vi med stor glädje Philip Widmark. Philip är en PGA-certifierad golf tränare och jobbar hos Peter Gustavsson på PG Golf & Sports Academy. Philip är bland annat medlem på St Andrews som i år har 150-års jubileum. Philip jobbar både på rangen på Atalaya och även på den nyöppnade rangen på Aloha, han är tillgänglig för dig som vill boka lektioner och bli en bättre golfare.

Av Peter Gustafsson Atalaya Golf Academy

I detta nummer tar vi upp en nog så viktig del inom golfen som man ständigt bör tänka på som golfare, uppställningen. Ett av de absolut viktigaste momenten för dig som golfare är just din uppställning, den är avgörande för hur du kommer att träffa bollen. Ett fel man som golfare enligt Philip ofta gör på rangen är att man tränar på flera saker samtidigt, försök att träna på endast en sak i taget och bygg ditt muskelminne. Det blir annars för många saker och hjärnan får svårt att få ihop det. Så ta dig tiden att träna på just din viktiga uppställning så du hittar en känsla av när det är rätt.

Baksving. På den här bilden ser du ett perfekt exempel på hur din baksving ska se ut, vänster axel under hakan. Klubbbladet ska vara
parallellt med ryggraden för att komma ner square till bollen.

Uppställning. Här har vi en bild som förklarar hur det ska se ut för en jämt fördelad uppställning, bollen centrerad mellan fötterna, och vara lite lätt framåtlutad och hakan i linje med bollen.

Follow through. Efter tillslaget vid bollen ska skärpets spänne peka mot flaggan och ditt bröst peka över flaggan.

Missa inte 10% rabatt! Svenska Magasinet ger dig rabatt hos PG Golf Academy när du fyller på ditt rangekort.