I helgen körde Alex ”Postman” Calson som tävlar i gokart Rotax J125 sin första tävling på Campillosbanan på Costa del Sol. Alex har lyckats få ihop sin budget för att starta sin nya karriär i Spanien med det nya spanska racingteamet ALC Motorsport.

Alex ”Postman” Calson, 14, tävlar i gokart och flyttade till Solkusten med mamma Cecilia, HR konsult och egenföretagare, och pappa Jonas, butikschef på Jensen Store och lillebror Max.

Med hjälp av finansiärer från familj, vänner både i Sverige och Spanien samt diverse mindre företag i Marbella så kan Alex Carlson satsa på gokart.

– Motorsporten är enorm i Spanien och vi ser att det finns väldigt stora möjligheter för Alex att lyckas med sin stora passion, säger pappa Jonas till Svenska Magasinet.

Annons

Kraschade

Vid träningen helgen innan tävlingen i Campillos kraschade Alex sin egen franska Sody-gokart och fick därför köra med en helt ny typ av chassi från Tony kart på tävlingsdagen.

Läs mer: Hallå där! – Alex ”Postman” Calson

– Till tävlingen på Campillosbanan fick Alex en ny mekaniker som heter Nicki med många års kartingerfarenhet. Han gav Alex den snabbaste möjliga karten för loppet, och pressade samtidigt Alex att prova nya saker och vara mer aggressiv i sin körstil, berättar Jonas.

Och det lönade sig. Alex var näst snabbast i kvalet på morgonen och hade en riktigt snabb kart för de kommande tre loppen. Alex slutade tvåa i samtliga lopp och fick därmed en riktigt snygg pokal med sig hem.

– Nu laddar vi inför nästa år då Alex kommer att köra hela den spanska serien Campeonato Andaluz Karting, säger pappa Jonas som vill tacka alla dem som stöttar honom.