Karting Campillos mäter 1.500 meter och ranks till en av de bästa gokartbanorna i Europa.

På söndagen arrangerade Svenska Magasinet en sponsor- och kundträff för Alex ”Postman” Calson, svensk gokartförare i Spanien.

Pappa Jonas och sonen Alex berättade om livet med gokart

Det blev en hellyckad dag och evenemanget kommer tillbaka i höst.

Jonas Calson hade gjort ett mycket trevligt upplägg. Det var information om gokart, intervju med sonen Alex, fika, träningsvarv och tävling.

Annons

Alex ”Postman” Calson och lillebror Max visade hur man gör. För oss andra gällde det bara att ta rygg och hänga med så gott det gick.

Marbella

Pappa Jonas Calson som driver Jensen Store och Bolia har tidigare kört och tävlat i gokart (KZ) när familjen var bosatt i Brasilien. ”Postman” började köra när han var sex år och tog racinglicens i Sverige vid 9 års ålder.

Häromåret flyttade familjen till Marbella och motorbanan i Campillos är hemmabana för Alex. Han har flera fina pallplaceringar.

Läs mer: Att börja köra gokart

Nu kör ”Postman” för ett stall i Valencia. Närmast väntar viktiga tävlingar i Madridområdet.

– Målsättningen är bra resultat och självklart pallen, säger ”Postman”.

Gokart är en dyr sport med utgifter på 20.000 euro per år. 36 uppsättningar däck är en av de stora utgiftsposterna.

Utmanande

Karting Campillos ligger bland olivodlingarna norr om Málaga. Den är lång och mäter 1.500 meter och den är bred, teknisk och utmanande med sina 18 kurvor.

Värstingbilarna inom gokart har sex växlar och kan göra upp emot 170 km/h.

Vid Karting Campillos kan du hyra en gokart och prova på. Eller är ni ett kompisgäng och vill ha en kul dag på motorbanan går det att arrangera en tävling med prisceremoni.

SMKC

Klara i depån.

Under söndagen körde vi tävling med gokart, 390 cc, som gör 95 km/h. Uppvärmningsvarv eller träningsvarv på tio minuter följdes av tävlingen SMKC (Svenska Magasinets Karting Championship).

Lillebror Max och ”Postman” vann loppet men deltog inte i sponsortävlingen. Vann gjorde Christian Andersen från Hacienda Los Naranjos före Stellan Kjellberg från XSEC Global och William Pettersson från Svenska Magasinet.

Sponsra ”Postman”

Vill du vara med och sponsra ”Postman”, stort som litet, många bäckar små ger en stor å, kan du kontakta Jonas Calson på 690 832 834.

Svenska Magasinet är med och sponsrar Alex ”Postman” Clason. Ett nytt event är planerat till hösten.

Ett reportage om Karting Campillos kommer i julinumret av Svenska Magasinet.

Läs mer och följ ”Postman” på postmanracing.se