Med licens i spanska golfförbundet (Real Federación Española de Golf) har du möjlighet att delta i en nystartade golftour med fem tävlingar i Mijas kommun som pågår under sommaren och som avslutas med final.

I Málagaprovinsen finns det 18 000 medlemsanslutna golfspelare i spanska förbundet. I Mijas kommun finns det tolv golfbanor och en trettonde är på väg att byggas. Det betyder att Mijas kommun har 17 procent av samtliga golfbanor i provinsen.

För några år sedan presenterade Mijas kommun konceptet ”Sol y Golf” vilket gör kommunen till den första i Andalusien med ett eget varumärke kopplat till golf.

Från kommunens sida har man även till sommaren 2024 startar golftouren ”Mijas Sun & Golf”.

Annons

Touren inleddes i lördags på El Chaparral Golf Club och fortsätter fram till den 24 augusti. Här är samtliga tävlingar: Miraflores Golf (28 juni), Cerrado del Águila Golf & Resort (5 juli), La Noria Golf (19 juli) och La Cala Golf Club (2 agusti). Finalen spelas på Mijas Golf Los Lagos.

Mijas kommunalråd inom turism, Francisco Jerez, säger:

– Mijas är ett riktmärke inom golfturism i Europa inte bara på grund av antalet banor utan också på grund av landskapet som gör det till en unik destination. Golfsporten genererar inkomster, besökare och i slutändan välstånd för vår kommun. Golfverksamheten genomgår för närvarande en omvandling inriktad på hållbarhet och miljömedvetenhet.

Du registrerar dig för tävlingen via appen golfdirecto.com