Det väntar högtidsstunder den kommande helgen då LIV Golf Andalucia spelas på Real Club Valderrama i Sotogrande i Cádizprovinsen.

Nyligen grävde golftourerna ner stridsyxan för att i stället inleda planer för ett golfsamarbete mellan PGA-touren, saudifinansierade LIV-touren och DP World Tour (tidigare Europatouren).

– Det är ett bättre tillstånd än det har varit och det ser vi som positivt. Det känns som att några stridsyxor är begravda, säger Henrik Stenson i en intervju i Ola Wenströms Youtube-kanal, Stensons första sedan sammanslagningen. (Intervjun ser du längre ner).

Henrik Stenson (Foto: Jon Ferrey/LIV Golf)

Ifjol startade LIV Golf Invitational Series med sju tävlingar. Under 2023 blir det totalt 14 tävlingar med bland annat Valderrama kommande fredag till söndag.

Annons

Valderrama är den klart lysande stjärnan bland Spaniens bästa golfbanor. Det är en av DP World Tours tidigare banor som arrangerat Ryder Cup 1997, American Express Championship och säsongsavslutande Volvo Masters under ett flertal år.

Tävlingen kommande veckoslut är på 54 hål med 48 av världens bästa spelare, som även är indelade i tolv lag. De spelar om 405 miljoner dollar i prispengar vid slutfinalen på Royal Greens Golf & Country Club, Jeddah, Saudiarabien, 3-5 november.

Hål 1 på Valderrama som är i toppskick. (Foto: Liv golf)

Tävlingen på Valderrama är den åttonde för året. En av favoriterna inför helgens tävling är hemmaspelaren Sergio García.

Spanjoren har tidigare två vinster i LIV Golf Bangkok i oktober 2022 och LIV Golf Tucson i mars månad. Han har tidigare vunnit på Valderrama vid Andalucía Masters 2011, 2017 och 2018.

Publikt så får du det du betalar för på Valderrama. Inför tredagarstävlingen finns det flera olika biljetter.

Billigast är ”Grounds Pass” där du också får inträde till Fan Village där det serveras mat och dryck. På The Birdie Shack finns både DJ och bar medan Gallery Club bjuder på en hissnande utsikt över banan.

Carlos Ortiz i teamet Fireballs GC tillsammans med kapten Eugenio Chacarra samt Joaquin Niemann och Sebastian Munoz i Torque GC passade på att besöka Sotogrande Marina på tisdagen. (Foto: Hailey Garrett/LIV Golf)

Mest exklusiva delen hittar du på Club 54 där du kan se världsstjärnorna värma upp på nära håll. Här serveras cocktails och lokalt inspirerad mat. Du får också bästa platserna vid 18:e green.

Är ni ett sällskap på sex personer kan ni hyra en egen loge, Gallery Club Loge Box, med bästa utsikt över 11:e och 14:e green. Här är det full service med mat och dryck.

Mer information om biljetter hittar du HÄR.

Information om spelare, team och prispengar hittar du HÄR:

Mer golfnyheter

Real Club de Golf Sotogrande blir spelplats för Estrella Damm Andalucía Masters den 19 till 22 oktober.