Bara sju spelare återstod av A-lagstruppen när det svenskägda fotbollslaget Vélez CF hade en svår bortamatch mot Club Atlético Antoniano i Lebrija.

Med spelare från reservlaget plus ungdomsspelare lyckades Vélez få med sig en poäng hem efter en mållös match.

– Klubben befinner sig i en väldigt kritisk situation. Men vi ger inte upp. Och vi fortsätter att kämpa och hitta lösningar som idag, sa tränare Magnus Pehrsson efter dagen match.

Fyra månader utan lön. Senaste tiden har spelarna lämnat den svenskägda fotbollsklubben Vélez. Vi måste hitta nya investerare, sa Magnus Pehrsson, tränare, vice vd och en av ägarna, till Svenska Magasinet i förra veckan.

Laget bestod på söndagen av reservlagsspelare och ungdomsspelare.

Annons

På söndagen gjorde Vélez en heroisk insats med att spela 0-0 mot Antoniano. Nä’r Vélez kom till Lebrija idag var det med en laguppställning som ingen kände igen. Det var spelare från reservlaget plus ungdomsspelare.

Det skulle bli en enkel seger för Antoniano men Vélez lyckades få 0-0.

Enligt Diario Sur blir den kommande veckan avgörande. Det handlar om att hitta investerare och spelare.

Vélez CF firade ifjol 100-årsjubileum. De spelar i Segunda Federación, den spanska fjärdeligan, som består av 90 olika lag som är uppdelade i fyra grupper.

Sommaren 2020 presenterades Magnus Pehrsson, tidigare guldtränare för Malmö FF 2017, som ny fotbollschef och vice president och ägare tillsammans med Jesper Norberg, president och VD.

Tillsammans med Jacob Dahlborg och Joakim Karlsson som var investerare skulle Vélez avancera i seriesystemet.

Dahlborg och Karlsson hoppade av ifjol. En ny investerare var på väg in men hoppade av i sista stund vilket har försatt föreningen i en mycket svår situation.

Det talas i spansk media om sanktioner och tvångsnedflyttning om inte Vélez får ordning på situationen.

Jakten på investerare fortsätter. Klockan tickar för det svenskägda laget.