Marbella, den exklusiva kuststaden vid Medelhavet i södra Spanien, är inte bara känt för sina fantastiska stränder och glamorösa nattliv.

Det är också hem för Marbella Motorsport, en motorklubb som lockar motorsportentusiaster från hela världen.

Vi har besökt denna otroliga anläggning och tagit del av vad de har att erbjuda för sina medlemmar.

Av Jonas Calson

Annons

Klubben Marbella Motorsport grundades 2020 av Elger Bouwman som insåg tidigt att det fanns ett stort behov för bilentusiaster att träffa likasinnade på solkusten. Han öppnade först upp i en klubblokal i Malaga våren 2022 men flyttade klubben till Marbella där de idag har en gigantisk garagelokal där alla får plats med sina bilar.

Marbella Motorsport, som tidigare hette ”Mental Motorsport” erbjuder en modern och välutrustad lokal för motorsportentusiaster.

Deras enorma garage, som ligger i Nueva Andalucia, huserar både privata entusiastbilar, tävlingsbilar och projektbilar som aldrig verkar tar slut. Här finns det mekaniker som kan ta hand om medlemmarnas bilar, lackverkstad och bilfoliering om så behövs. Och, det finns även en mycket välbesökt bar där du kan få något att dricka samt träffa likasinnade. Och du träffar alltid nya vänner i denna mycket gemytliga klubb. Det gemensamma intresset bland klubbmedlemmarna är alltid ”bilar” oavsett bilmärke och prislapp. Här finner du allt från Fiat och Volvo till Lamborghini, Ferrari, McLaren med flera.

Elger och Saud är ägare av motorklubben.

Här träffas medlemmarna för att sparka däck, kika på varandras bilar och umgås. Och på helgerna är det ett måste att besöka klubben för att se på formel 1. Klubben har även två racingsimulatorer som är en av de mest avancerade i Spanien.

Marbella Motorsport är också känt för att vara värd för exklusiva motorsportevenemang, bilutflykter, sponsorevent och motortävlingar. Varje månad har klubben något planerat för sina medlemmar. Det kan vara allt från en lång roadtrip med övernattning på någon mysig vingård, gokarttävlingar och fester. Klubben har även planer på att köra ett Safari-rally samt flyga ett gäng bilentusiaster till Sverige för lite iskörning uppe i norrland.

Men bäst av allt är nog ändå deras trackdays. Bankörningarna brukar äga rum på Gaudix, Monteblanco, Cartagena m.m. Dit skickar klubben sina medlemmars bilar med lastbil så de kan rastas ute på banan. Allt under mycket kontrollerade former. Det finns också möjlighet att hyra utrustning och bil för de som inte har egna fordon.

Klubben är även generalagent för Radical Motorsport i Spanien och det finns alltid flera tävlingsbilar till salu i garaget.

– Klubben har snart 250 medlemmar och den växer stadigt. Men det finns fortfarande plats för medlemmarnas bilar i garaget. Så vi kommer fortsätta att ha klubben i Marbella säger Elger.

Marbella Motorsport är mer än bara en bilklubb; det är en fristad för motorsportentusiaster. Läs mer om klubben på: www.marbellamotorsports.com