Det är med stor ära vi välkomnar Ana Nyblom till månadens Hallå där! Ana är ärofylld ambassadör för lag Europa i årets Solheim Cup.

Är du laddad inför Solheim Cup?

– Visst är jag laddad inför Solheim Cup! Det är ju mer än två år som vi ambassadörer från hela Spanien (och några utanför) har spridit information om Solheim Cup. Så visst känns det härligt att stunden har kommit men också lite pirrigt, även om jag inte spelar!

Vad är din roll inom Solheim Cup-organisationen?

– I samband med Solheim Cup här på Solkusten, är det mest som ambassadör. Det betyder att vi på tävlingsda- garna, skall se till att alla trivs och att det blir en härligt atmosfär. Vi kommer vara på hål 1 (där vi som har flamenco klänningarna kommer ha dem på oss!) och ute på banan. Vi kommer också att hjälpa till som funktio- närer på olika poster ett par timmar per dag. I mitt fall kommer jag att finnas bland journalisterna i presstältet.

Vilket golfhål kommer locka mest publik?

– Det som absolut kommer att locka mest publik är hål 1, där stämningen kommer att vara på topp. Europeer och amerikanare som sjunger, stöttar sina spelare etc. Spelare som bjuder på sig och njuter av ögonblicket de lika mycket som publiken. Denna plats får man inte missa!

Vilket lag vinner?

– Vem vinner? Europa har ett väldigt starkt lag och jag kan inte göra något annat än att hålla på Europa. Så, ja, det blir Europa som vinner.

Vem tror du spelar den avgörande rollen i det?

– Det finns spelare med stor erfarenhet, efter att ha spelat Solheim Cup flertalet gånger. Det finns även ett antal rockies (första-gången spelare) som kan överraska. Jag tror det kan bli den spelande vice kaptenen Anna Nordqvist som kommer ha en avgörande roll. Men personen som kommer säkra sista dagens viktigaste punkter, tror jag blir Carol Hedwall, Carlota Ciganda eller varför inte Linn Grant?