Tre fotbollsplaner och en läktare med plats för 1 500 åskådare. Det är första fasen i fotbollsakademin och som invigdes på måndagen.

Enligt arkitekten Salvador Cortés kommer fas två att stå klar om ett år.

Den som kör på A-7:an söder om Málaga flygplats kan se sportanläggningen som ligger i ett område med namnet Arraijanal. Det har varit en efterlängtad fotbollsakademi där första fasen nu står klar med tre fotbollsplaner med naturgräs.

I fas 2 ingår ytterligare tre fotbollsplaner. Här blir det troligtvis konstgräs. I projektet ingår även en tredje fas med ytterligare två fotbollsplaner. Totalt skulle det alltså bli åtta fotbollsplaner.

Málagas borgmästare Francisco de la Torre invigde första fasen på måndagen.

Annons

Omklädningsrum, gym och en huvudbyggnad som inkluderar pressrum, cafeteria och kontor står redan klart.

Salvador Cortés berättade vid pressträffen att anläggningen håller höga krav för hållbarhet och vattenåtervinning.

Här finns ett nätverk och ett reningsverk för gråvatten, det vill säga avloppsvatten från bad, disk och tvätt. Allt vatten ska återvinnas.

– Vi vill samla upp varje droppe vatten som faller här. Vi har försökt fokusera på hållbarhet, säger arkitekten Salvador Cortés.

Den nya anläggningen kommer att bli träningsplats för Atlético Malagueño som är farmarlag till Málaga CF som fortsatt kommer att träna på annexet till La Rosaleda.

Den nya fotbollsakademin kommer med all säkerhet att bli populär bland nordeuropeiska fotbollslag som lägger träningsläger i Sydeuropa innan säsongen drar i gång.