Kickar igång den 29 februari i Bahrain, vilket gör det till den längsta F1-säsongen någonsin med 24 lopp!

Det kommer bli festivalrace i Mexico och Brasilien, tre välorkestrerade race i USA och stenhård racing på dom klassiska banorna Spa, Silverstone, Monaco och Monza.

Av Jonas Calson (till vänster)

 

 

 

 

 

 

 

Frågan är vad stallen sysslat med under vintern? Hur kommer deras nya bilar se ut när de väl släpps ut på banan igen? Frågan om Max Verstappen kommer vara lika dominant som förra året hänger i luften, samtidigt som spekulationer om Lewis Hamiltons återkomst till vinnarformen skapar förväntan. Och den lovande unge föraren Lando Norris, kommer han ta sin första F1-seger i år? Oavsett utfall är förväntningarna extremt höga.

Annons

Det kommer bli en säsong full av spänning, överraskningar och dramatik, som alltid när det gäller Formel 1. Missa inte att följa Drive to Survive på Netflix så får ni en ordentlig inblick i den spännande F1-världen. Och ni som bor nära Marbella, kom ner till motorklubben Marbella Motorsports om ni vill se loppen tillsammans med andra motorfans.

 

ALEX ”POSTMAN” CALSON

Alex gör sin efterlängtade debut i den spanska racingserien CAVA (Campeonato Andaluz Velocidad Automobilismo) 2024. Imponerande nog är han den yngsta föraren i serien och kommer få stångas med betydligt mer erfarna förare.

– Detta är inget jag tänker på, mitt mål är att överträffa mina egna förväntningar, ge allt och visa att jag tillhör eliten, säger en tuff Alex Postman Calson. Med starkt stöd från Marbella Motorsports, har Postman genomgått intensiv träning under hela vintern för att förbereda sig för de kommande tävlingarna.

– Övergången från gokart till Radical har gått förvånansvärt snabbt och jag trivs med de betydligt högre farterna och påfrestningarna man utsätts för, säger Alex.

Postmans entré i CAVA ger honom chansen att mäta sina färdigheter mot erfarna förare på banor som Circuito de Jerez, Sevilla, Monteblanco och eventuellt Ascari. Med stenhårt fokus, dedikation och professionellt stöd från Marbella Motorsports, är förväntningarna höga på att Postman gör ett betydande avtryck i CAVA-mästerskapet och som lägger grunden för en fortsatt lovande racingkarriär.

DE SPIKADE DATUMEN FÖR ÅRETS RACE ÄR:

21 apr Circuito Mike G Guadix

12 maj Seville Circuit

19 okt Andalucía Circuit

TBD nov Monteblanco

1 dec Circuito Jerez

Postman kommer även ställa upp på en rad Track days under året och där du har möjlighet att få åka med några varv eller varför inte hyra bilen för att få den ultimata upplevelsen om hur det är att köra en Radical SR1.

Läs mer på hans hemsida: www.postmanracing.se Vi ses ute på banan!