För första gången någonsin har Danmark en tennisspelare på herrarnas topp 10. Holger Rune som vann mot Novak Djokovic i finalen i ATP 1.000-turneringen i Paris i helgen var bosatt i Málaga när han var mellan 11 och 13 år. På anläggningen Club de Tenis Málaga lade han grunden till den världsspelare han är idag.

Med dagliga dubbelpass i Pinares de San Antón i ett utmärkt klimat kunde den unge dansken träna mellan ungdomsturneringarna.

När 2022 inleddes låg Holger Rune på 103:e plats på ATP-rankingen. Efter segern i Paris ligger han bland världens tio bästa tennisspelare.

Med systern Alma blev det styrkepass på paseon i Málaga.

Det är Diario SUR som i onsdagens tidning berättar om Holger Runes kopplingar till Costa del Sol och Málaga i unga år. Han kom hit tillsammans med sin syster Alma som också spelar tennis.

Tränaren Lars Christensen finns ännu kvar i teamet runt Holger Rune. Även tränaren Patrick Mouratoglou från tennisakademin i Málaga medverkade under åren i Málaga innan Holger Rune flyttade vidare till franska Rivieran.

Nyligen vann Holger Rune Stockholm Open. Efter att i Paris slagit ut stjärnor som Hurkacz, Rublev, Auger-Aliassime, Alcaraz och Djokovic fick Holger Rune motta turneringspriset av Stefan Edberg som var prisutdelare.