Det skiljer 69 poäng på rankingen mellan svenskorna Linn Grant och Maja Stark. På torsdag inleds årets sista tävling på Ladies European Tour. Nu ska det avgöras vem som vinner Ranking Race To Costa Del Sol.

De är bästa vänner. Men på golfbanan är de rivaler.

– Jag är väldigt nöjd med säsongen, jag har haft bra resultat och det har gjort att jag verkligen njutit av att spela golf. Att få vara etta på Race to Costa del Sol inför denna turnering känns fantastiskt, säger Linn Grant.

Det är upplagt för en härlig svensk golffest på Solkusten kommande veckoslut vid Andalucía Costa del Sol Open de España. Etta på rankingen är 23-åriga Linn Grant som kommer till spel med 16 turneringar i bagaget där det har blivit fyra segrar och åtta topp-tio-placeringar under året. Linn Grant är nominerad till årets rookie.

22-åriga Maja Stark är den andra aspiranten på att ta hem årets golftitel Race to Costa del Sol. Maja har 22 turneringar bakom sig i år med fem segrar och elva topp-tio-placeringar.

Ifjol vann spanjorskan Carlota Ciganda tävlingen. Spanien har fyra spelare med i årets startfält: Ana Peláez, Noemí Jiménez, Laura Gómez och Azahara Muñoz.

Anne Van Dam och Emily Kristine Pedersen är några andra kända ansikten i det starka startfältet.

Tävlingen tv-sänds i den öppna spanska sportkanalen Teledeporte.

Totalt 650.000 euro finns i prispotten plus 250.000 euro till de tre bäst placerade på damernas Europatour.