Den svenske spelaren Caroline Hedwall segrade i turneringen som har avslutat säsongen på Ladies European Tour efter att ha besegrat schweiziskan Morgane Metraux, i särspel. Veckans sensation, amatören Cayetana Fernández, slutade på en magnifik femteplats.

Av Johan Pettersson

Svenska Magasinet var på plats på Alferini Golf under lördagen och söndagen. Det talades mycket om den svenska duellen om Race to Costa del Sol inför Andalucía Costa del Sol Open i Spanien, ledd av Lynn Grant och Maja Stark, och från vilken den förstnämnde gick segrande, men till slut, det var en annan svensk spelare, Caroline Hedwall, som klev in i rampljuset och tog en stor seger efter att ha besegrat svenska Morgane Metraux i ett särspel efter att båda slutat på 274 slag (-18).

Linn Grant vinner Race to Costa del Sol och fick motta priset av turistmyndighetens ordförande Margarita del Cid. Maja Stark och Johanna Gustavsson kom på plats två respektive tre.

Innan de båda gick i mål rundade vinnaren av Race to Costa del Sol, Linn Grant, av med en storrunda sista speldagen på 66 slag (-8) på totalt 275 slag (-17) med det resultatet tvingade hon sin landsmaninna och schweiziskan, som gick i några bollar bakom, till att göra åtminstone en birdie mer än henne för att slippa särspel mot henne. Båda klarade det, de båda spelarna var lika efter 72 spelade hål. Nu väntade ett särspel. Segraren skulle koras efter fyra särspelshål.

Särspelet spelades på hål 18, efter tre försök och fortsatt lika så gick man till det 17:e hålet ett par 5 hål för att försöka få en segrare, på det fjärde försöket och det första i ordningen på hål 17, lyckades Caroline besegra Morgane efter ett mycket bra utslag samt ett magnifikt andraslag in på green, väl på greenen så behövde hon två puttar på sig för seger då Morgane missade sin birdieputt och Caroline satte sin. Segern var välförtjänt. Grattis Caroline!

Segerkramen på fjärde särspelshålet.

Andalucía Costa del Sol Open de España 2022 hölls på Alferini Golf från den 24 till 27 november och är en del av Solheim Cup 2023-programmet, ett evenemang som förklarats vara ett evenemang av exceptionellt allmänt intresse (AEIP) och som ger viktiga skattefördelar för deltagande företag.

Andalucía Costa del Sol Open de España spelas 2023 på Las Bridsas.

Andalucía Costa del Sol Open i Spanien, det sista evenemanget på Ladies European Tour-kalendern, sponsras av ministeriet för turism, kultur och sport i Junta de Andalucía, med samfinansiering från Europeiska unionen, Costa del Sol Tourism och Acosol som huvudsponsorer, tillsammans med Marbellas kommun, Benahavís kommun och Reale Seguros. Vithas är den officiella sjukvården. Solán de Cabras, Eversheds Sutherland, Mahou, PING, Kyocera, Puerto Banús och Volvo är officiella leverantörer. Marca och Radio Marca är officiella medier. Anantara Villa Padierna Palace är det officiella hotellet. LET, RFEG, RFGA och Sport & Business samarbetar i sin organisation.