Svenska Magasinet var på plats på La Reserva Club Sotogrande den 18-21 augusti för att rapportera från den saudiarabiska tävlingen Aramco Team Series.

Tävlingen var den tredje serien för året och de individuella resultaten räknas mot LET. Hela 16 svenska spelare deltog i tävlingen som spelades mellan torsdag och lördag i strålande solsken och med en temperatur på 40 grader.

La Reservas Club Sotograndes fantastiska klubbhus.

En av dem, Linnea Ström, som var nära att vinna lagtävlingarna i Sotogrande förra året men hennes lag slutade på en andra plats. Ström, som var kapten för laget, såg fram emot en ny chans denna sommar och gillade upplägget.

– Vi hade en jättebra vecka i fjol. Det känns skönt att komma tillbaka. Banan ser riktigt bra ut, den är rolig att spela och jag gillar formatet med lag. Vi hade en mycket god stämning förra gången. Vi gav varandra stöd och såg till att amatören kände sig delaktig också, säger hon till turneringens hemsida.

Annons

Linnea Ström spelar på LPGA-touren sedan 2019 och är en av de 16 svenskar som spelar i helgen. Bland dom andra finns Maja Stark som just nu leder LET och jagar årets femte seger i den individuella delen.

Pressintervju med
svenska Linn Grant.

Vad är Aramco?

Vad är då Aramco kanske ni undrar, låt mig förklara. Aramco Team Series är en lagtävling som först spelades 2020 och beskrivs som den enda i sitt slag. Varje lag består av tre professionella spelare och en amatör och fem deltävlingar spelas under året. Turneringarna äger rum på tre kontinenter och kommer att få se världens bästa Saudiarabisk serie spelas i Spanien med svenska framgångar spelare slå sig samman med en amatörgolfare för att tävla om prispengar på en miljon dollar. Med hjälp av ett unikt utkastsystem, kommer lagkaptenerna att välja en proffskompis innan de tilldelas en tredje via en slumpmässig dragning. En amatörgolfare gör sen laget komplett.

 

Linn Grant med medspelare på hål nummer 7 under
finaldagen.

Aramco är ett oljebolag som ägs av Saudiarabiens regering som år 2020 blev utnämnt till världens 5:e största offentliga företag enligt Forbes Global 2000.

Amerikansk vinst

Tävlingen vanns av den Amerikanska golfaren Nelly Korda. Hon är professionell golfspelare som medverkar på LPGA-touren, där hon har vunnit sju gånger och nått första placeringen på Women’s World Golf Rankings. Korda vann OS-guldet vid damernas individuella golfevenemang vid olympiska sommarspelen 2020 i Tokyo, Japan.

Hur känns det att vara här Johanna Gustavsson?

Svenska Magasinet träffade Johanna inför Aramco som tog sig tid för en trevlig intervju med oss dagen innan tävlingen drog i gång.

– Jo, det känns bra, vi har precis spelat PROAM och det kändes bra.

När började dagen för dig som proffsspelare?

– Dagen för mig började vid klockan 10, vi bor inne i Marbella så vi har en bit att åka, men det är ingen fara.

Hur ser tävlingsveckan ut för dig, när kommer du hit och hur förbereder du dig inför tävlingen?

– Jag har ju spelat den här banan tidigare, så för mig är det inte så mycket som är nytt. Vi flög hit i måndags kväll, så jag har tränat tisdag och onsdag. Sen har jag spelat väldigt mycket golf i år så jag kommer faktiskt ifrån en veckas semester.

Hur spenderar Du din semester? Vill du spela golf överhuvud taget när du är ledig?

– Mitt svar är nej, jag försöker att koppla av och bara njuta av att vara ledig, jag och min man gillar att vara ute i naturen. Sen spelar vi padel också.

 

Hur laddar du upp inför tävling?

– Jag försöker ta det lugnt kvällarna innan, speciellt här där jag känner banan sen tidigare kan jag koppla av lite, jag tränar självklart på det jag känner är viktigt. Sen om jag spelar en bana jag inte gjort tidigare försöker jag gå 18-hål och se hur det ser ut.

Är sömn viktig för dig inför tävling?

– Ja, alltså, jag gillar ju att sova, men ibland är det inte alltid lätt att komma till sängs då vi har draften, middagar med arrangörer och sponsorer och så vidare. Jag kommer ofta i säng väldigt sent.

Hur ofta tränar du golf? Är gym lika viktigt?

– När det inte är säsong så tränar jag varje dag, nu när jag spelar så mycket golf så blir inte alls lika mycket träning. Gym är absolut en viktig del för mig för att hålla mig stark under vinterhalvåret.

Fem snabba och en bonus…

1. Bunker eller tät skog? Bunker

2. Bil eller Caddy? Bil

3. Lugn hemmakväll eller utekväll? Hemmakväll

4. Skavsår på hälen eller blåsa i handen? Skavsår, mina händer är heliga

5. Högklackat eller foppatoffel? Foppatoffeln är ju något jag inte alls gillar, så valet blir klacksko

Bonus: Svenska Magasinet eller Svensk Golf? Svenska Magasinet.