Almeríaprovinsen och golfbanan Aguilón Golf nämns allt oftare i golfsammanhang. Den 3 till 5 juli spelas den tolfte upplagan av Alps de Andalucía som ingår på Alps Tour varifrån några av de bästa golfspelarna inledde sin tävlingsbana kommer.

Omkring ett 20-tal nationaliteter medverkar i tävlingen.

Det är första gången som Aguilón som ligger i kommunen Pulpí arrangerar en internationell professionell golftävling.

Jaime Salaverri, vice president i spanska golfförbundet Real Federación Española de Golf och president i de professionellas tävlingskommitté försäkrar att spelnivån som vi upplever i Alps Tour är riktigt hög och varje år har vi turen att ha spanska spelare bland de bästa som Quim Vidal som hade en exceptionell tävlingssäsong förra året och redan är med på Challenge Tour.

Annons

Vid Aguilón Golf är man stolta över att för första gången arrangera en professionell tävling. Klubbchefen José Javier Serrano säger:

– Det ger oss en möjlighet att vara värd för större turneringar. Fram till nu har vi arrangerat professionella seniorturneringar och alla har varit väldigt nöjda med banan.

Almería positionerar sig som en golfdestination med bra banor. Men även klimatet och gastronomin lyfts fram som viktiga bitar.