Det blir mängder av aktiviteter för vuxna och barn den 7 till 15 januari när Alicante på Costa Blanca förbereder sig för den femte starten av Ocean Race.

Den 15 januari inleds ännu en upplaga av Ocean Race som går till samtliga kontinenter och täcker tusentals sjömil. Det är ett äventyr med känslor och tuff konkurrens mellan de deltagande båtarna.

För att fira att den ansedda tävlingen startar i Alicante för femte gången arrangeras en rad aktiviteter under en hel vecka längs piren Muelle de Levante. Det blir utställning om Ocean Races historia, föreläsningar, uppvisningar, livemusik och aktiviteter för barn och vuxna.

Vid starten den 15 januari deltar fregatten Victoria och patrullfartyget Infanta Cristina.

Etapp 1 går från Alicante till Kap Varde och blir därmed första gången som tävlingen kommer till den afrikanska övärlden.

Sedan 1973 har The Ocean Race varit det ultimata testet för lag och ett mänskligt äventyr utan dess like. I nästan 50 år har tävlingen haft ett mytiskt inflytande på några av de största seglarna och under tävlingen har legender fötts.

Det blir den 14:e upplagan av The Ocean Race. Denna upplaga startar i Alicante den 15 januari och avslutas i Genua (Italien) försommaren 2023.