Här kommer en kort summering från Alex Postmans senaste race i Almeria. Även denna bana ligger en bra bit ute i öknen där det spelats in en rad med amerikanska västernfilmer.

Här ligger nämligen Fort Bravo Texas Hollywood, som vi säkerligen kommer skriva om framöver.

Av Jonas Calson (till vänster)

Till detta lopp kom vi med väldigt höga förväntningar då vi äntligen fått tag på sprillans nya däck. Men, Alex var den enda av de 12 förarna som hade en Radical SR1-bil, medan alla andra hade SR3 med 60 hk mer och bättre downforce. Detta gjorde det svårt att nå en pallplats. I kvalet satte vi på de nya hjulen och fick sjätte snabbaste tiden. Helt ok med tanke på motståndet.

I lopp ett gjorde Alex en fantastisk start och nådde femte plats i första kurvan. Han höll hårt i denna position hela loppet och slutade femma totalt samt tvåa i sin kategori.

Annons

Lopp två var svårare. Alex startade från sjätte plats och klättrade till fjärde redan i första kurvan. En dansk SR3-förare jagade honom frenetiskt i 20 minuter, och två varv från mål tvingades Alex ge upp fjärde platsen och kom i mål som femma. Bromsvätskan kokade, vilket gjorde det svårt att bromsa vid rätt bromspunkt.

Sammanfattningsvis lärde vi oss mycket denna helg. Vår bil är snabb, Alex känner sig väldigt bekväm i den, men när de andra förarna har 60 hk mer känns det väldigt orättvist, som att gå in i ett vapenfight med en slangbälla. Nu tar vi semester i några månader och funderar på hur vi ska tackla höstens tävlingar. Vi behöver en snabbare bil, helt klart.

Glöm inte följa Alex Postman på www.postmanracing.se