24-åringens pappa är halvsvensk och bor i Stockholm precis som storebror. Alejandro Davidovich rankas nu som 23:e bäste tennisspelare i världen.

Den spanske Davis Cup-kaptenen David Ferrer har tagit ut Alejandro till Davis Cup-kvalet 12 till 17 september i Valencia. En biljett till Final 8 i Málaga ligger i potten.

Pappan heter Eduard Mark Davidovich och är tidigare boxare. Han är häften ryss och hälften svensk. Mamma Tatiana är helryss.

Alejandro Davidovich är född i Málaga och uppvuxen i Rincón de la Victoria. Numera är han bosatt i Fuengirola.

Annons

När Spaniens Davis Cup-kapten David Ferrer tog ut laget till kvalet i september gick en av platserna till tennisspelaren på Solkusten som har svenska rötter.

Nyligen gick han till semifinal vid ATP 1.000-turneringen i Toronto.

Efter US Open spelas Davis Cup-kvalet i Valencia. I det spanska laget ingår även världsettan Carlos Alcaraz, Roberto Bautista, Marcel Granollers samt ytterligare en femte spelare som tas ut senare.

Precis som ifjol kommer Davis Cup-slutspelet eller Final 8 att spelas i sporthallen Palacio de Deportes José María Martín Carpena i Málaga 21 till 26 november.

För att Spanien ska bli kvalificerade ditt måste de placera sig bland de två bästa i grupp C vid kvalet i La Fonteta i Valencia. Här spelar Spanien första matchen den 13 september mot Tjeckien som följs av Serbien fredagen den 15 september och Sydkorea söndagen den 17 september.

Sverige spelar i Bologna i Italien och ställs mot Kanada, Italien och Chile.

Mer tennisnyheter:

Málagas ATP Challenger 125 turnering spelas på Centro de Raqueta de Inacua-

En glädjande nyhet är att ATP Challenger-turneringen på Centro de Raqueta de Inacua i Málaga går upp från 80 till att bli Challenger 125 som ligger strax under ATP 250.

Turneringen kommer att spelas i Málaga de närmaste fyra åren. I år blir det andra veckan i oktober, den 9 till 15. Prissumman höjs från 45.000 euro till 144.920 euro. Det väntas extra publiktillströmning då den 12 oktober är en helgdag.

Málagaturneringen blir därmed den fjärde största tennisturneringen i Spanien efter de tre ATP-turneringarna Masters 1.000 i Madrid (en arcilla), ATP 500 i Barcelona samt ATP 250 i Calviá på Mallorca som spelas på gräs i juni.

Spanien är ett fantastiskt tennisland med inte mindre än 15 Challenger-tävlingar. Ytterligare en turnering i kategori 125 spelas i Sevilla 4 till 10 september.

De övriga spelas på Teneriffa (3), Barcelona, Girona, Madrid, Murcia, Pozoblanco, Segovia, Manacor, Villena, Valencia och Gran Canaria i nivåerna 75 och 100.