Den spanske tennisstjärnan Carlos Alcaraz har haft några jobbiga månader. I natt stod Murciasonen åter som vinnare efter att ha besegrat Daniil Medvedev för andra året i rad i ATP 1000-turneringen i Indian Wells.

Matchen som de flesta talar om är semifinalen mellan Carlos Alcaraz och Jannik Sinner. Spanjoren och italienaren är de nya stjärnorna på tennistouren som lär dominera sporten de närmaste åren.

Semifinalmötet mellan Alcaraz och Sinner beskrivs redan som en klassiker. Sinner var obesegrad i år med 16 raka segermatcher. Semifinalen började på bästa sätt för Sinner som vann första set med 6-1.

Sedan plockade spanjoren fram verktygslådan. Sinner rörde sig snabbt, men Alcaraz var ännu snabbare. Det blev tennis på högsta nivå.

Annons

”Carlitos” vann med siffrorna 1-6, 6-3 och 6-2.

I nattens final väntade Daniil Medvedev. Efter ett knallhårt första set som Alcaraz vann i tiebreak gick det som en dans i andra set, 6-1. På en av banderollerna på läktaren kunde vid läsa ”kung Carlos”.

Titeln är hans första sedan han vann Wimbledon i somras.

Finalmatchen var en repris på fjolårets final, där Alcaraz vann i raka set. 20-åringen är därmed den förste att vinna flera finaler i rad sedan Novak Djokovic vann tre titlar mellan 2014 och 2016.

Alcaraz tar hem 1,1 miljoner dollar i segerpengar.

Spanjoren har hittills vunnit fem Masters-1 000 och tretton titlar totalt. Han är rankad världstvåa, 920 poäng bakom Djokovic som är etta. Serbien kommer inte att spela i den kommande turneringen i Miami, vilket gör att avståndet.

Det som de flesta nu går och väntar på är att grussäsongen drar i gång. Rolex Monte-Carlo Masters är startskottet i Europa den 6 till 14 april.