När det återstår lite mer än en månad till den största damgolfturneringen i världen, lagmatchen mellan USA och Europa, har det sålts 82.000 biljetter.

Idrottsrådet i regionregeringen räknar med att turneringen omsätter 500 miljoner euro.

Solheim Cup spelas på Finca Cortesín i Casares då lagen är samlade där 18 till 24 september.

Andalusiens idrottsråd Arturo Bernal besökte Finca Cortesín under onsdagen. Spanien arrangerar Solheim Cup för första gången.

Läs mer: Alla världens blickar riktas mot vilda vackra Casares

Annons

– Det handlar om ett enormt evenemang som inte bara kommer att placera Andalusien och Málaga i framkant i golfvärlden utan även generera en ny ikon som golfbanan Finca Cortesín, säger Bernal.

Av 82.000 biljetter som sålts är hälften köpta i Storbritannien och Irland, 20 procent i Spanien och ytterligare 20 procent i övriga EU-länder.

Antalet förväntade besökare från USA uppgår i dagsläget till 6 procent, vilket kan bli fler med köp av sista minuten-biljetter.

Solheim Cup är en stor tävling som placerar Andalusien och Málaga i framkant i golfvärlden, säger Arturo Bernal, idrottsråd i regionregeringen i Andalusien.

En del förändringar har gjorts på Finca Cortesín-banan i Casares på västra Costa del Sol för att uppfylla kraven i Solheim Cup. Vid hål 1 finns numera en läktare med kapacitet för 3.000 åskådare.

Självklart är intresset stort kring vilka hemmaspelare som kvalificerar sig för Europas lag. Carlota Ziganda är redan klar och ytterligare en andalusisk spelare, Ana Peláez, förväntas kvalificera sig.

Lagen består av 12 spelare där urvalsprocessen inkluderar världsrankingen, LET samt lagkaptenens uttagning, i det här fallet Suzann Pettersen respektive Stacy Lewis.

Den här veckan spelas British Open som är den sista majortävlingen för året. Bland svenskorna är i nuläget Linn Grant, Maja Stark och Anna Nordqvist kvalificerade för Solheim Cup. Även Madelene Sagström har en fin chans att ta sig in i laget.

Europa har vunnit fyra av de sex senaste Solheim Cup.

Arturo Bernal beskriver Andalusien som golfsportens hem i Europa med mer än 100 golfbanor varav 80 procent ligger utmed Costa del Golf.

– Det handlar om en sport som har mer än 50.000 licenser i Andalusien där 27 procent är kvinnor.

Andalusien brottas med svår torka, påminde Bernal under gårdagens pressträff.

– Då är det värt att notera att 80 procent av golfbanorna i Andalusien bevattnas med återvunnet vatten. Och de övriga bevattnas med icke-drickbart vatten.

Senast Sydspanien hade en stortävling i golf mellan Europa och USA var 1997 då Valderrama arrangerade Ryder Cup.