En entusiastisk golfare vill upptäck nya utmanande och spännande golfbanor. Vi åkte till Almeríaprovinsen i sydöstra Spanien för att leta efter lite nya golfupplevelser och det skulle visa sig bli trevligt. Av Christer Melkerson

Almeríaprovinsen som ligger i Spaniens sydöstligaste hörn är känt som ett kargt ökenområde där spagettiwesternfilmer har spelats in, en del med Clint Eastwood bland annat. Men här ligger också ett par riktigt trevliga och utmanande golfbanor.
Så vi tog bilen och körde till Vera i provinsen Almería. Hittade ett trevligt hotell mitt i byn, Terraza Carmona, som visade sig ha stans bästa restaurang.
Här sitter lokalbefolkningen om kvällarna och diskuterar dagens händelser (som nog inte är golf) men ljudnivån och stämningen är hög. Det visar sig att hotellägaren ägde det mesta av Vera. Så är det i Spanien. 10 procent av spanjorerna äger 90 procent av landet.

Men över till golfen.

Från Vera är det bara 10 till 20 minuter till golf av högsta kvalité. Vi började med den mest annorlunda golfbanan vi hört om i Spanien.

Desert Springs
Precis som det låter spelar du i ett ökenlandskap. Kaktusar, sand med en och annan oas bildar spelfält och förhindrar varje missat slag att komma fram till greenen. En mycket spännande och annorlunda golfbana.
Här kan du också hyra en lägenhet för lite längre vistelse, kanske en veckas golf och äventyr i Almería. Inom resorten finns sport och fitnesscenter, spa, lekområden för barn, cricket, restauranger och barer.
Klubben har det mesta för att man ska trivas under en semestervecka. Nästa morgon väntade nästa golfäventyr.

Valle del Este Golf
Vi hade hört mycket gott om Valle del Este. Att det var en så fin golfbana hade vi inte hoppats på. Här finns hotell i anslutning till golfbanan, en anläggning av högsta kvalité.
Vi börjar med en frukost på en av barerna med utsikt över tee 1. Nu förstod vi varför Almeríaområdet passar för westernfilmer. Miljön påminner om ett ökenlandskap, med kaktusar och sand överallt.
Detta kändes spännande. Här i Spaniens sydöstligaste hörn hittar vi ännu en fantastisk golfbana, och detta blev också något av en upplevelse.
Vi spelade längs fina gröna fairways och greener, omgärdade av öken, kaktusar, palmer och lite vattenhål. Detta måste vi berätta för alla våra golfvänner!

Hem till hotellet igen för en fantastisk middag i restaurangen. Känna av den spanska atmosfären i den lilla byn Vera. Här hade vi svårt att välja mellan alla goda spanska rätter och viner.

Vaknar på morgonen av att hela gatan är avstängd. Det skulle bli marknad längs gatan och det kände vi inte till. Det var ju häftigt, men hur skulle vi komma ut med bilen?
Allt löser sig i Spanien och speciellt på landet. Det finns en bakdörr, så det var inga problem.
Efter att ha strövat omkring på gatorna för att insupa marknadskänslan och handla lite lokala souvenirer fortsätter vi längre ner mot kusten och Mojácar och nästa golfäventyr.

Marina Golf Mojácar
Här finner vi också lite av kaktusmiljö, men mer en golfbana med vacker utsikt över Medelhavet. Vi börjar lugnt i parkmiljö och undrar varför vi tog en golfbil. Det skulle snart visa sig nödvändigt om man inte har riktigt bra kondition.
Helt plötsligt ska vi över en bergskam. För att från högsta punkten slå ut mot ett nytt parklandskap på andra sidan berget. Vi bara gapade av förvåning.

Från tee var det ett stup och en fairway som såg ut att ligga oändligt långt ner. Nästan svindelkänsla. Om du har spelat Cabopino golf, hål nr 3 i Marbella, så är det ingenting mot detta.
Väl nere på andra sidan spelar du vidare i en parkmiljö varefter man ska tillbaka över berget ingen och möts då av en hissnande utsikt över Medelhavet.

Vid Marina Golf Mojácar, vid Medelhavets kust och 20 minuter från Vera hittar du många hotell. Detta är en semesterort för sol och bad mer än för golf.
Efter golfen passar det fint att ta sig ner till någon Chiringuito på stranden för lite Medelhavsmat med färsk fisk och skaldjur.

Svinga lugnt och missa inte en tripp till Almería och Vera.

Du hittar mer golf och bokar lätt dina starttider på www.costadelgolf.com. Vill du ställa frågor och hålla kontakt via Facebook har du en facebookgrupp som heter ”Golf in Spain, CostaDelGolf.com”.