Du gillar ditt stamställe till restaurang så mycket att du vill gå in som delägare. Det var precis vad Stefan Tjellander gjorde. Den kände experten på golfutrustning och med företaget Holiday Golf på Costa del Sol gick in som delägare i sin favoritrestaurang Av Ola Josefsson

– Egentligen är det helt osannolikt. Tanken har aldrig funnits att jag skulle gå in i ett restaurangprojekt, säger Stefan Tjellander och skrattar.
När La Masia öppnade i februari blev det genast ett stamställe för Stefan. Med i huvudsak försäljning av golfutrustning på repertoaren blir det gärna en och annan affärslunch. Och Stefan tog sina kunder till La Masia – gång på gång.
– Och alla mina gäster har gillat stället. När sedan en av delägarna klev av kunde jag inte låta bli. Jag hade ju dessutom blivit riktigt bra kompis med den andre delägaren Gregorio Garcia.

Gregorio Garcia kommer från Madrid och har arbetat inom restaurangrörelsen från 1993. Han har jobbat på platser som Costa Brava och Lanzarote innan han blev hovmästare på en av kustens restauranger. Sedan var det dags att starta eget, med La Masia.
Från september är Stefan delägare i restaurang La Masia som ligger nästan granne med AHN i Nueva Andalucia. La Masia kommer från ett katalanskt ord som betyder farm eller bondgård på landet.

Lokalerna är ljusa och fina och restaurangen har stora öppna fönster och skjutdörrar som öppnas under den riktigt varma årstiden. Det är luftigt, fräscht och hemtrevligt.
Det är den generösa inställningen som fick Stefan på fall. Här serveras dagens lunch för en tia och när du kommer till efterrätten får du välja fritt ur menyn av hemlagade läckerheter. Husets goda vin kostar en tia. Det är generösa priser, bra mat vilket gör att det känns helt rätt.

– Framförallt är det en kvällsrestaurang med spanskt kök och förstklassiga råvaror till ordinära priser. Lunchofferten har vi som en extra offert så att säga, förklarar Stefan.

I Nueva Andalucia går befolkningen gärna ut och äter lunch och de flesta har sitt eget stamställe. Det är en tuff marknad för uppstickare. Gregorio Garcia investerade en hel del pengar i anläggningen. Och att det skulle erbjudas förklassiska råvaror var en självklarhet.
– Det har blivit ett enormt resultat sista tiden, ryktet sprider ringar på vattnet, säger Stefan som åt entrecote tjugo gånger i rad på restaurangen som kund.

Anledningen stavas Galicien som ligger i Spaniens nordvästra hörn och varifrån köttet kommer. Regionen som är känd för att ha förstklassiskt kött.
En trerätters meny på La Masia kostar cirka 35 euro. Det finns en kvällsmeny som hamnar på 25 euro. Restaurangen har även ett stort urval av utsökta förrätter – carpacchio med gåslever, musslor, gambas pil pil med mera.

För övrigt har La Masia en meny i skinn. Stefan säljer mycket lädervaror till golfklubbar så det blev 40 exemplar av en utsökt La Carta eller meny i skinn tack vare en leverantör.