Strandpromenaden i Marbella har en speciell plats i mångas hjärtan och en av de trevligaste chiringuitos där är El Sombrero. Sedan 1973 har denna svensk-spanska legendariska restaurang varit i ropet. Det bekräftas av alla foton av kändisar som besökt under åren och hänger på en vägg inne i baren. Numera är det barnen Natalie, Mikael och Nicolas som sköter ruljangsen på ett utmärkt familjärt sätt. Liksom varje år under vintern görs förbättringar och i år stoltserar El Sombrero med ett nytt snyggt terrassdäck, markiser och trivsam kvällsbelysning. Solstolar med madrasser för endast 6 € finns att hyra om än i minskat antal, för den som vill ha en heldag på stranden.

Så vad har hänt på menyn i år?
Såklart spelar fisk och skaldjur huvudrollen här på stranden och i kylarna ligger dagsfärsk fisk på display. Det mesta kan grillas på spett men andra vinnare är pil pil räkor som kroketter, vem kom på det? Smakar gudomligt bra. Paellas är populära och eftersom bläckfiskbläck är en delikatess i Spanien, har El Sombrero både svart paella och fidua (pasta) på menyn. Vi kan också rekommendera en fräsch sangria som görs med rött eller vitt vin, och även med cava och mycket frukt.

El Sombrero ligger en trappa ner från strandpromenaden, strax väster om Skol-byggnaden, med utsikt över inloppet till Marbellas sporthamn. Kom och ät lunch eller middag, köket är öppet hela dagen, med närhet av havet och vågskvalp som bakgrundsbrus.