Med bostäder från 90.000 euro och mer än 200 företag och utställare på plats hålls den nittonde upplagan av bostadsmässan Simed (Salón Inmobiliario del Mediterráneo) i Málagas kongresspalats från torsdag till lördag.

Simed är den största bostadsmässan som arrangeras på Solkusten varje höst. Till år har utställningsytan ökat med 24 procent.

Det är både nya och begagnade fastigheter med priser från 90.000 euro i ett 70-tal kommuner främst längs Medelhavskusten, totalt 11.​​000 fastigheter.

Vid Simed presenteras nyheter och kampanjer av byggherrar och fastighetsmäklare som Ansan, Cosurán, Momentum Reim, Neinor Homes och Urbea.

Annons

Bostadspriserna i Málagaprovinsen har stigit de senaste åren. Enligt experter i branschen som uttalade sig vid en pressträff i fredags beror prisuppgången på att det råder brist på objekt.

Utbudet av objekt har minskat med 20 procent det senaste året. Samtidigt har efterfrågan ökat med 18,5 procent.

Det råder även brist på byggbar mark vilket gör att många i stället väljer att bygga i Alhaurín de la Torre eller Cártama.

En nyhet för i år är att Simed arrangerar ett forum som riktar sig till resident turism under temat ”Foro Oportunidades y Tendencias en Turismo Residencial”. Här nämns bland annat svenskar som en av grupperna.

Det arrangeras föreläsningar och på plats finns experter och branschfolk som berättar om investeringar, finansieringsmöjligheter och bostäder till ungdomar.