Att sitta på stranden i Marbella med fötterna i sanden och äta en god lunch, det är något av det bästa som finns på Solkusten. Sedan 1973 har man på El Sombrero serverat god mat och dryck. Under årens lopp har många berömda ansikten, både inhemska och utländska gäster, besökt restaurangen. Bilder och tidningsurklipp pryder som bevis väggarna inne i lokalen. Läget är det absolut bästa, ca 500 m väster ut från Turistbyrån och en trappa ner från själva strandpromenaden, alltså nere på själva stranden bland svajande palmer och havets brus.

Trevligt är att bli serverad på svenska av Natalie och hennes bröder Mikael och Nicolas, för pappa Juan och mamma Margareta, från Krylbo kan tilläggas, har efter alla år, mer eller mindre överlämnat driften åt sina barn.

google_ad_client = ”ca-pub-4108016601726900”;
google_ad_slot = ”4324319218”;
google_ad_width = 728;
google_ad_height = 15;

Marbellas strand är onekligen ett mycket speciellt ställe, helhetsintrycket är underbart, speciellt utsikten från Sombrero´s fina terrass där det hela tiden händer något. Människor som solar och badar, båtar kommer och går in och ut ur hamnen. Ni kan också hyra solsängar här och varför inte njuta av en heldag på stranden!

På El Sombrero serveras traditionell spansk mat och de är experter på dels paella som finns i olika varianter och fisk grillad på spett. En specialité är sardiner och räkor, grillade på samma spett 50/50. En riktig höjdare är piggvar (rodaballo) serverad med “vegasicilia” sås, fantastiskt god. En annan rekommendation är grytan med olika musslor och för er som gillar en grillad köttbit, finns det mycket att välja på. I stor utsträckning köps “pescado salvaje” dvs vild fisk, helst inte sådan som odlas i burar. Bland desserter vill vi tipsa om supergoda italienska tårtbitar.

Någon gång i november, beroende på vädret, så gör El Sombrero säsongsupphåll. Då stänger man några månader och passar samtidigt på att fräscha upp lokalerna. Välkommna till El Sombrero på stranden i Marbella!

Öppet hela dagen och kvällen från 12.00 till sent. elsombreromarbella.es