Trots politiska spänningar, demonstrationer och ett osäkert världsläge går den spanska börsen Ibex-35 som en raket och är på väg mot 10.000 punkter.

Förra veckan steg börsen med 1,82 procent. När börsen stängde i fredags låg Ibex-35 på 9.939 punkter.

När Madridbörsen öppnade på tisdagen backade Ibex-35 med 0,12 procentenheter. Senare under tisdagen steg börsen Ibex-35 till över 10.000 punkter. Det är första gången sedan 19 februari 2020.

Vi befinner oss dock i en vecka som präglades av stor osäkerhet angående konflikten mellan Israel och Hamas. Båda sidor har nått en överenskommelse om en ”humanitär paus”.

Annons

Senaste tiden har vi kunnat läsa att Inditex som äger modekedjorna Zara och Massimo Dutti, har stigit till nya rekordnivåer.

Inditex satte nyligen ett rekord på börsen med ett värde på nära 115 miljarder euro. Aktien handlades för 36,80 euro vilket är rekord och en ökning med 50 procent på ett år.

Den 13 december presenterar Inditex sin kvartalsrapport över det senaste kvartalet som avslutades sista oktober.

För några månader hade Bank of America det spanska bolaget på sin lista över rekommendationer av aktier att köpa på börsen. De gav Inditex en riktkurs på 43 euro per aktie vilket innebär en fortsatt förväntad uppgång.

Andra aktier som stigit mest i år är banker som Sabadell och BBVA samt Aena, Amadeus, IAG och hotellgruppen Melia.