SOS startades 1997 av Kim Haliwell och Tony Byford. Sedan 1998 har vi med hjälp av var syster organisation SOS Anmals Sverige placerat hundratals hundar till Sverige. Att jobba som volontär på SOS är ett otroligt givande, men även krävande arbete. Man bör ha nå- gorlunda bra kondition eftersom man rör på sig hela dagarna och man måste även ha bra hand med hundarna och inte vara rädd att bli skitig. För det blir man garanterat! Man hjälper till med att göra rent i kennlar, rasta hundar, förbereda och dela ut maten samt göra en del enkla hälsokontroller med mera. SOS är uppdelat i SOS 1 och SOS 2. Volontärerna bor i ett hus vid SOS 1, där även en del hundar bor, och har tillgång till bil för att varje dag åka till SOS 2 och ta hand om de hundar som bor där. Du bekostar själv flygresa och mat medan boendet är gratis.

Att åka ner och se alla hundar och det otroliga arbete som människorna på hundgården lägger ner är en upplevelse för livet som alla bör uppleva. Risken är att man aldrig vill åka därifrån och när man väl gör det är det ofta med en ny familjemedlem i släptåg! Vill du veta mer gå in påvår hemsida, se nedan.

DU HITTAR OSS HÄR www.sos-animals.se
Dogs from SOS: Mandy och Yago söker hem!

LILLA MANDY kom tillsammans med sin mamma Molly och det gick inte att separera dem, de var helt beroende av varandra. Tyvärr var Molly väldigt undergiven, rädd och försiktig och ville helst inte alls synas. Denna försiktighet smittade av sig på dottern Mandy. För ca tre månader sedan fick Molly ett eget hem och flyttade till England och det går bra för henne. Nu bor Mandy i en grupp med trygga vovvar och hennes självförtroende växer, mest håller hon sig till en äldre hane, Ronnie, hon har även flyttat in i hans koja och de sover där tillsammans varje natt. Hon har inte haft några problem med någon av de hundar hon bott med. Hon har ett bra hundspråk. Hennes förtroende för människor växer dag för dag. När det är dags för promenad blir hon mycket lycklig när hon ser att man kommer med hennes sele och koppel, hon älskar sina promenader och håller sig gärna i täten. Mandy har nu utvecklats så pass att det är dags för henne att få ett eget hem. Den personen/familjen måste naturligtvis vara beredd på att fortsätta jobba med att få henne att bli en ännu tryggare vovve, men med mycket tid och kärlek så kommer hon helt säkert att fortsätta utvecklas.

Annons

YAGO bodde vid en kommunal sopstation i byn Alora. Då han synts till där ett tag var det en dam som ofta hjälper hemlösa hundar som tyckte det var dags att hjälp honom så hon stannade bara sin bil och öppnade dörren. Han hoppad direkt in. Ingen i byn ville kännas vid honom och han hade inte heller något chip. SOS brukar hjälpa damen med att placera hundar då hon inte alls har någon möjlighet att placera alla de hundar som dumpas hos henne. Yago är en lugn kille med en vänlig personlighet. Han njuter av de dagliga promenaderna och tycker också mycket om när det är dags för en lekstund. Yago har nyligen visat att han gärna vill delta i leken och det är härligt att se honom leka. Det är en underbar hund som verkar gilla alla, både hundar och alla volontärer, en vänlig men ej krävande kille. Något som han verkligen älskar mer än allt är mat, han vet när det är matdags och det är den enda gången som man kan se att han blir upphetsad, annars kan man beskriva honom som en mycket lugn kille. Yago var I bra kondition när han kom till SOS, det saknas dock en bit av hans ena öra, det ger honom ett speciellt utseende.